Sunday, February 27, 2011

Khurafat : Expect the Unexpected

wahhh..tetiba nk buat review filem la pulak kan. ermm aritu beriya-iya benar nak buat book review kat Backpackers tapi niat terbatal begitu sahaja. takut silap review sebab kat Backpackers tu suma mcm dah otai-otai jer.
:P

yes, gila outdated kan sebab baru nak tengok cita Khurafat ni. lantak ah janji Astro First tu aku yg bayar bukan aku yang bayar. kalau nak ikutkan aku x berminat pon nak subscribe astro first tapi adik aku yang nak sgt tgk ha. sejak bila dia minat cita melayu entah, selalu layan movie omputeh jah.

mula-mula lagi aku dah kata kena expect the unexpected so aku pon x bajet la kata Ana tuh yang buat benda-benda khurafat ni. aku duk bajet makcik tua tu yang jahat. Mariani tu kalau berlakon macam tu memang sesuai sangat lah. byk nya tu.

sekali tengok rupa-rupanya si Johan yang jahat, buat benda-benda khurafat. memang sangat lah unexpected!

yg paling aku tertarik sekali ada satu scene tu si Johan kata dekat member dia yg driver van jenazah tu, Man ke apa tah nama dia.
"kita kalau nk cari isteri, kena cari yg solehah. Ana tu sosial, mcm tu ke aku nak buat isteri?"
(lebih kurang mcm tu lah ayat dia)
pastu aku terus terpikir, kalau dah Ana tu sosial celah mana pulak si Johan ni bole berjumpa dgn Ana. aku terus buat andaian sendiri, Johan ni pon mesti sosial jugak then dah insaf bla bla bla.

moral of the scene : kalau nak isteri yang solehah, diri sendiri tu pon kena soleh jugak. sebab perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. so berusahalah utk menjadi lebih baik supaya bakal jodoh juga dari kalangan yang baik-baik.

kesimpulannya, aku rasa cerita ni ok la. plot cerita ok la, xda meleret-leret. ending pon sangat menarik sbb memerlukan kita berfikir apa yg sebenarnya terjadi ni. dan x bajet langsung ending dia camtu. x cliche langsung mcm drama-drama n filem-filem melayu yg lain. kuikuikui


nota kaki : ni review ke hape? entah. aku taip jer apa yg aku rasa nak taip. tapi rasa mcm bukan je. btw engkau kesah ke?
:)


11.112 vs 11.111

hari ini semalam (yesterday) dengan tiba-tiba aku menggedik nak keluar menggedik so apa lagi, rogerlah rakan-rakan seKELingan (kecuali aku) utk ajak bersoSIAL.
tapi kami xdak la bersoSIAL sangat, sbb kami tak sial. apa yg aku nak taip neh.
macam biasa aktiviti kami tidak lain tidak bukan adalah makan, makan, makan, makan. 
ingat nk tgk wayang tapi memandangkan dah lewat and malam minggu so niat terbatal begitu sahaja.
then aku bajet mcm nak ajak poie karok tp xjadi la ajak sebab aku bukan nya nk nyanyi pon. kang x pasai kena maki tiga raun. heeee.
aku bukan xmau nyanyi time karok tapi aku pemalu orangnya. seumur hidup sekali je aku penah karok. 

***
lokasi : Medan Selera Whatsoever, Tanjung Bungah. Penang, Pulau Mutiara ( tanjung bungah ka tanjung tokong hah?) 

macam biasa lah, kami, aku n cikZawi ke USM pikap jejaka-jejaka hensem USM. serius semua dah bengang dengan encikDudu sebab lambat gila bersiap mengalahkan pengantin lelaki
 >.<

****



muka lapaQ 1


muka lapaQ 2.
(cepatttt lah! >.<)


muka lapaQ 3
(sabaq-sabaq...fuuuuh~)


muka-muka lapaQ 4.


muka lapaQ 5


muka lapaQ 6
(control cun)


Muka Sabar Menunggu (tengah sahaja)

akhirnya...~~
yayyy!!! makanan dah sampai~
serbuuuu!


mushrom soup + garlic bread
encikWadud



chicken cop blackpaper gravy 
encikAzizi



chicken cardon blue
cikZawiyah



paling sedap
mushroom chicken
cikFarah



Sate Ayam.
Sate Daging xley order sebab nanti akan menyusahkan tukang bakar sate. 



aksi gelojoh 1


aksi gelojoh 2


aksi gelojoh 3


aksi gelojoh 4





licin. bukan apa, tak baik membazir.



muka kenyang 1



muka kenyang 2 + muka puas hati 1 



muka kenyang 3


eh
eh
eh
eh
ada lagi, last round. burger pulak.
okie potong empat, tak baik membazir. again.



tangan bulu banyak 1



tangan tak ada bulu 1


sekian sesi makan-makan untuk malam minggu, minggu terakhir di bulan February 2011

*****


masa nak balik kat parking ternampak kereta ni. plat dia NICE.


********


Terima Kasih encikAzizi sebab bagi benda alah ni.
aritu time pi Subway Otocity x bagi pon kat I.
Kecik Hati tau tak?
suka kaler biru.
lawa.


*masa pegi aku isi minyak (diesel) Rm20.00 = 11.112 liter
*masa balik aku isi minyak (diesel) Rm20.00 = 11.111 liter

kenapa berbeza satu angka?
jumlah wang yang sama.
jenis station minyak yang sama.
Kad Mesra yang sama.



nota kaki : Terima Kasih dan Terima Kasih kepada cikZawi, encikAzizi n encikWadud sebab begitu concern dengan entry-entry beremosi kat blog aku neh. aku tau hampa suma amat care to share anything tapi buat masa sekarang aku not care to share tentang entry-entry yang beremosi ni. sometimes, something are better left unsp0ken. lgpon benda dah setel so aku malas nk panjang-panjangkan cerita, malas nk buka buku semula. let bygones be bygones. apa-apa pun, im really appreciated it. thanks n sorry again.
(ni foot note ka karangan bahasa melayu UPSR? panjang sangat....)



Saturday, February 26, 2011

dah penat

serious aku dah penat. penat perli sana, penat perli sini. penat sarkastik sana, penat sarkastik sini. penat baca sana, penat baca sini. penat fikir sana, penat fikir sini. penat sakit hati sana, penat sakit hati sini. masing-masing meluahkan ketidakpuasan hati masing-masing tapi apa yang kita dapat?
nothing.
so aku dengan rasminya ingin menutup kes ini. hopefully after this tak ada lagi entry-entry dari kita yang kononnya "tidak ditujukan kepada siapa2"/"tidak mention siapa2"
hakikatnya kita sendiri tahu entry itu memang untuk kita atau tak.
aku pohon sejuta kemaafan di atas kekhilafan ini.

Thursday, February 24, 2011

SENSITIF : Kamu vs. Aku


memetik kata-kata seseorang di facebook, : "kita makin tua, makin sensitif".
yeahh totally agreed. setuju tanpa prejudis. tapi kita ada fikir tak? kita sensitif dengan kata-kata/perbuatan orang tapi orang tak sensitif ke dengan kata-kata dan perbuatan kita? 

so kalau kita sensitif dengan orang mungkin kita perlu lihat kembali entah-entah ada juga orang yg sensitif dengan kita. apa yg kita rasa, itulah apa yg orang rasa (yg tak rasa apa-apa tu mungkin tiada perasaan, tak normal, cacat). 

kamu cuma memikirkan betapa sensitifnya kamu tetapi tidak sedikit pon memandang kepada sensitifnya aku.

for those who knowed me well, very well, akan tahu betapa sensitifnya aku and what im gonna do when im in sensitive mood. 


disclaimer : entry ni bukan bertujuan untuk sarkastik. sila baca dengan nada normal dan bukan dengan nada sarkastik.
=)


nota kaki : kamu vs aku, draw! sebab aku pon sensitif jugak sama seperti kamu.





KENAPA KAMU TAK SUKA AKU??

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang




nota kaki : kenapa kamu tak suka aku wahai Encik Bangla Hensem? aku tak cukup comel mcm Heliza Helmi kah?
:-j


jobless girls day out~


location : Taman Rimba Pulau Pinang Pulau Mutiara

































-tHe br0KeN hERt-


Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfection.

KESEMPURNAAN ITU TIADA.. believe me dude!