Wednesday, February 9, 2011

kalau masih heran engkau memang bodoh

memandangkan ada manusia yg heran dan tak faham kenapa aku pakai braces, nah secara exclusive nya aku reveal keadaan gigi aku yg sebenar (b4 pakai braces)
gambar ni diambil beberapa minit b4 pakai braces.
alaaa mmg dah cabut 4 batang gigi tp still bole bayangkan keadaan keseluruhan gigi aku camne kan. rite.


 ini dari pandangan sisi..
jongang tak?
agak sedikit jongang aku bg aku.


pandangan hadapan.
tengok, berterabur tu gigi bawah..kes crowded ni.



pas pakai braces, gigi bawah dah sama.
memang cepat gila geraknya gigi bawah ni.
aku dah cari gambar yg nampak semua gigi with braces tp x da pulak.

pengetahuan am : braces tidak semestinya utk org jongang je. byk faktor lain yg mempengaruhi pemakaian braces. contoh mcm gigi kedalam, gigi jarang, gigi crowded, gigi x straight (berterabur) dan etc etc etc.
so bukalah mata, luaskan minda, jgn nak narrow minded sgt. kata graduate U terbagus sekali. (yes, im talking about si heran a/k si polan)

nota kaki : masih heran? engkau mmg bodoh lah gitu

4 comments:

  1. http://www.facebook.com/fancyelasticligaturesmalaysia

    ReplyDelete
  2. salam...sakitkah masa cabut gigi tu,pakai braces dll........takutlah nanti....

    ReplyDelete
  3. wsalam...x sakit pun masa cabut gigi tu..mula2 pakai braces tu sakit sikit je..then kalau ada besi yg tajam2 tu dentist akan kasi "wax" untuk tampal pada besi supaya x kena bibir kita...jgn risau k :)

    ReplyDelete
  4. suke bace sume pasal braces , byk info !! tengs sgt , u bg courage for me to wear that , da lame sgt nk buat taw huhu , kes duit tu tak buat , btw im proud of u :) tak segan silu tunjuk ur teeth bfore and after :D

    ReplyDelete