Friday, March 25, 2011

hoi orang kampung! GG cikFarah dah straight~


ini gambar latest. baru sekejap tadi di snap oleh adik cameraman.
keadaan gigi after wearing braces for 4 months, 3 weeks & 2 days.
progress : gigi yang kedalam dah keluar n berada sebaris dgn gigi yang lain.
progress lain rasa sama aje..mcm biase..tp kadang2 terlupa kata pakai braces sebab dah get used dengan benda alah ni.






confuse sekejap, cameraman focus gigi ke fokus rantai 
:-?



ni keadaan gigi cikFarah b4 pakai braces.
berteraboQ x yah cakap~
xD



-T.R.U.S.T-


A little girl and her father were crossing a bridge.
The father was kind of scared so he asked his little daughter: 
"Sweetheart, please hold my hand so that you don't fall into the river." The little girl said:
"No, Dad. You hold my hand." 
"What's the difference?" Asked the puzzled father. 

"There's a big difference," replied the little girl. 
"If I hold your hand and something happens to me, chances are that I may let your hand go. But if you hold my hand, I know for sure that no matter what happens, you will never let my hand go." 

In any relationship, the essence of trust is not in its bind, but in its bond. So hold the hand of the person whom you love rather than expecting them to hold yours... 



***when you come out with THAT issue, you don't trust me at all..


Wednesday, March 23, 2011

-POTIAQ-


apakah yang dimaksudkan dengan POTIAQ?
mari kita lihat maksudnya
sila click utk lebih besarrrrr punye~



pandai nya katakbiru.
kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.
like Father, like Daughter 
hihihihi
=)



nota kaki : Mike Noor = my father 


Tuesday, March 22, 2011

i L♥VE this kind of feeling....again~


and  again,
i L♥VE this kind of feeling..~

Thanks God for this feeling.
really enjoyed it.

^__^



Monday, March 21, 2011

Aku Bagai Katak Bawah Tempurung





lagu nyer nice~


nota kaki : credit to Bomoh Hujan
:)


Sunday, March 20, 2011

L.U.P.A

sekarang aku mengalami masalah short term memory lost yang sangat kronik.
baru sekejap terfikir nak buat apa, selang seminit dah lupa nak buat apa seminit yang lalu.
-___-
dah kerap benda ni jadi.
pelik.
kenapa?
entah.
bila dah lupa, jenuh nak kena ingatkan balik apa yang nak buat. 
seksa.



Saturday, March 19, 2011

Its called Karma~

hahahahahahahahaha!
mula-mula nak gelak sepuas hati.
lucu melihat ragam manusia sekarang ini.
entah macam mane la gamaknya manusia zaman sekarang berfikir. 
entah-entah x berfikir kot sebelum take apa-apa action.
senang jer kan, tiba-tiba engkau layan aku macam sampah!
semua tempias perasaan-perasaan engkau aku kena.
dengan tiada secalit kesalahan pon di pihak aku 
(mestilah bg aku, aku x salah tp mmg aku x salah pon!)

dan tiba-tiba engkau muncul seperti tiada apa yang berlaku.
seperti tiada langsung kekhilafan di pihak engkau
seperti tiada langsung rasa bersalah dilubuk hati
seperti nothing~

tetapi,
sorry, im not the type of that lady.
seperti pelampung yang digapai bila diperlukan tetapi dibiar bergelimpangan diserata tempat ketika hidup engkau 'sangat bahagia' bersama si burung kakak tua.


I sacrifice the things I want to and do things for you
But when it's time to do for me, you never come through

Now you, wanna be a bond of me
Now you, have so much to say to me
Now you, wanna make time for me 
What you do to me.
You confusin me
Don't play with me 
Don't play with me.
Cause what goes around, comes around. 
What goes up, must come down.
Now who's cryin, desirin to come back to me
What goes around, comes around. 
What goes up, must come down.
Now who's cryin, desirin to come back??!


ask yourself!


like Alicia Keys said before :
It's called Karma baby~~~~

gotcha!



Friday, March 18, 2011

Menghapus Jejakmu!

Teruskan langkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiran mu buat ku ragu
tak mungkin ini tetap bartahan

perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hati ku terbelenggu
ku coba untuk lanjutkan kan hidup

engkau bukan lah segalaku
bukan tempat tuk menghentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu

teruskan langkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiran mu buat ku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan

perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba tuk terus menjauh
perlahan hati ku terbelenggu
ku coba untuk lanjutkan hidup

engkau bukan lah segalaku
bukan tempat tuk hentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu
lepaskan segala nya 

engkau bukan lah segalaku
bukan tempat tuk hentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu






Thursday, March 17, 2011

JaLaN-JaLaN cARi BUDU~








*berehat sebentar bersama teh ais~*

Wednesday, March 16, 2011

her engagement day


Date : 13 March 2011
Theme : Pink + Silver


 *pergh nampak kurus!*




gambar kat majlis xda sbb henpon aku canggey sangat


" 'Cuz we lost it all..Nothing last forever
I'm sorry..I can't be perfect
Now it's too late and And we can't go back
I'm sorry....I can't be perfect "


disclaimer : kehadiran aku dipengaruhi oleh unsur pujukan



Kelantan, im in L♥VE~

sila baca title entry dengan nada Eiffel, im in l♥ve.

officially im in L♥VE with this photographer.

bukan camera mahal nikon nya yang dirindui
bukan susuk tubuh comel nya yang dirindui
bukan skill mengambil gambar nya yang dirindui
bukan kulit putih nya yang dirindui
bukan mata sepet nya yang dirindui

tetapi


senyum:)n dan gelak tawa nya yang terpahat di hati ♥


adakah ini nama nya cinta pandang pertama?

yes, he's Kelantanese.  



mode : meroyan

HAHA!


Sunday, March 13, 2011

Dear Haters,

Dear Haters,
please dont miss me.



offline mode : ON




hoi, bil streamyx aku x penah miss bayar taw
:P

Saturday, March 12, 2011

kad kenduri lawa,cantik,unik,menarik...♥

seumur hidup aku, aku rasa kad kenduri ni paling lawa, cantik, unik, menarik, memorable gila.





*buku tulis zaman sekolah*


adat bagi kad kenduri by hand semakin dilupakan. kalau kawan-kawan jauh ok lagi la untuk pos kad kenduri
tp zaman sekarang semua create event kat FB je..semua nk RSVP.
untuk kawan-kawan yang x rapat sangat aku tak kisah invite kat FB tp kalau yang time lepak bole mai pick up aku kat rumah, time kenduri takley plak nk dtg menjemput, tu memang agak cilake la. heh.



tapi yg ni mmg aku takley belah



sampai mati pon aku TAK AKAN mintak. 
the statement should be :
"tolong inbox alamat kalian semua untuk proses penghantaran kad perkahwinan saya. Terima Kasih"


sesiapa yang bagi kad by hand aku akan sedaya upaya pergi sebab aku menghargai jemputan yang terus ke tangan aku.
(*kecuali kalau aku berkonflik dgn bakal laki/bini dia*)

sesiapa yang jemput kat FB pon aku akan pergi jugak IF aku rasa nak pergi dan aku akan mencari alasan yang tidak cliche serta relevan IF aku x nak pergi.


p/s : thanks Pakcik Jimah & wife for the invitation 


nota kaki : statement di atas merujuk kepada jemputan di dalam radius Pulau Pinang dan Kulim sahaja.


Friday, March 11, 2011

sampainya masa tibanya waktu...redup hati kaum berdua, bila dua jasad bersatu, hidup mati jadi bersama.




ni mesti kes semua baru lepas tengok cerita Hikayat Merong Mahawangsa.
Balik-balik terus google tagline filem tersebut.
*sama lah mcm aku pon smlm*

=)

Sampainya Masa Tibanya Waktu...

Lokasi : Bandar Sunway
Date : 10 March 2011
Misi : Menonton Hikayat Merong Mahawangsa.




****




cerita nya bermula dengan berkumpul nya lima orang sahabat yang masing-masing masih lagi terumbang ambing hidup nya setelah berjaya menamatkan pengajian dan menggenggam segulung ijazah, maka berkumpul lah mereka di shopping mall Sunway Carnival di Bandar Sunway.
(sila baca dengan nada si story teller dalam cita Hikayat Merong Mahawangsa - Sultan Mulzafar Shah)


adapun setelah berkumpul mereka bersama-sama menuju ke counter GSC untuk mengutip collect tiket HMM yang sesungguhnya sudah ditempah secara online terlebih dahulu. maka student card yang sudah expired pon dihulurkan bersama emas-emas kepada si cashier lalu bayaran yang dikenakan hanyalah sebanyak 6 ketul emas seorang ( RM6.00/head)


apabila melihat jam ditangan masih lagi panjang waktu nya sebelum HMM ditayangkan maka bersepakatlah kelima-lima sahabat untuk mengisi perut terlebih dahulu supaya tidak kelaparan semasa menonton.













setelah penuh sisa makanan di gigi besi maka jangan pula lupa untuk membersihkannya






ada pon masa tayangan nya telah tiba maka menapak lah kelima-lima sahabat itu ke GSC semula




*candid*







*****

1 jam 59 minit


*****



setelah tamat riwayat hikayatnya maka pulanglah kelima-lima sahabat tadi. sebelum pulang eloklah kiranya berposing seraun dua dahulu







tetapi sebelum pulang, kelima-lima sahabat ini telah mengambil keputusan untuk memenuhi nafsu makan untuk kali keduanya terlebih dahulu.
*yong tau fuu soup*






******


-zaman 2011, bukan Langkasuka lagi dah-


bagi aku cerita HMM ni memang sangat sangat lah menarik. tp tak tahu lah bg orang lain sebab nya aku memang x pandai menilai movie, kalau aku rs menarik maka menarik lah bagi aku.


cuma ada satu scene yang mcm agak x logik dimana masa si Merong tu guna cermin utk pantulkan cahaya matahari then habes semua tentera Geruda terbakar. x tahu la pulak teori tu sampai boleh kasi terbakar, mebi cahaya matahari tu terlalu panas kot. (teori Archimedes).
aku fizik dgn kimia dapat 7D aje.




TETAPI, sound system GSC memang sangat mcm haram jadah. sat sound kuat sat sound slow.
memang potong setim betui lah.
tp xtahu la masalah gsc or masalah filem tu sendiri.
tp sound system failed!
dan la aku maki seruan dua dalam panggung td.




Ending cerita ni sedih, hero mati. serius. x percaya sudey.
masa Laksama China tu mati pon aku dh bergenang airmata, tambah la pulak bila si Merong yg gagah perkasa yang mati. sedih wei. kesian Embok.




cerita ni aku tak tahu lah sama ke x dengan sejarah Merong Mahawangsa tetapi menurut cerita pakar sejarah kat rumah aku ni (abg aku) ceritanya mcm berlainan sikit. nak tahu sama ke x, lain ke x sila baca buku Hikayat Merong Mahawangsa ok.
aku pon tgh otw nak baca.




Sampainya Masa Tibanya Waktu, Redup Hati Kaum Berdua, Bila Dua Jasad Bersatu, Hidup Mati Jadi Bersama.




***sekian***





p/s : thanks to cikZawi sebab booking tiket



Wednesday, March 9, 2011

L♥VE, like a river, will cut a new path whenever it meets an obstacle~



Thank You and Thank You to BH
so suuuwit of you~
terharu KB 
:)



Tuesday, March 8, 2011

I L♥VE this kind of feeling~!

waaaaa
dah lama x rasa perasaan macam ni.
aku suka
aku suka
aku suka
x tau nak describe camna perasaan ni
tp yg pasti
im lovin' it
 


http://www.emocutez.com




off topic 
*suka tgk gigi birupink, comel*

Saturday, March 5, 2011

To Cik Serba Tahu : Shut Up!!!

masih ingat kepada Cik Serba Tahu?
dia ada di sini, sini dan sini untuk salam perkenalan.

There you go
You're always so right
It's all a big show

its all about you
You think you know
What everyone needs

You always take time to criticize me

It seems like everyday
I make mistakes
I just can't get it right
It's like I'm the one
You love to hate
But not today...

So shut up, shut up, shut up
Don't wanna hear it
Get up, get up, get up
Get out of my way
Step up, step up, step up

You'll never stop me
Nothing you say today
Is gonna bring me down

There you go
You never ask why
It's all a big lie
Whatever you do
You think your special
But I know and I know and I know and we know
That you're not


You're always there
To point out my mistakes
And shove them in my face
It's like I'm the one
You love to hate
But not today...

So shut up, shut up, shut up
Don't wanna hear it
Get up, get up, get up
Get out of my way
Step up, step up, step up
You'll never stop me
Nothing you say today
Is gonna bring me down

Don't tell me who I should be
(Don't tell me who I should be)
And don't try to tell me what's right for me
Don't tell me what I should do
I don't want to waste my time
I'll watch you fade away

So shut up, shut up, shut up
Don't wanna hear it
Get up, get up, get up
Get out of my way
Step up, step up, step up
You'll never stop me
Nothing you say today
Is gonna bring me down

Shut up, shut up, shut up
Don't wanna hear it
Get up, get up, get up
Get out of my way
Step up, step up, step up
You'll never stop me
Nothing you say
Is gonna bring me down

Bring me down
Shut up, shut up, shut up
You won't bring me down
Bring me down
Shut up, shut up, shut up
You won't bring me
Shut up, shut up, shut up!






Dear Cik Serba Tahu :
just Shut Up!!!
jangan duk buat tau sangat.
i hate it so damm much okeh


apa engkau rasa bila....

apa engkau rasa bila orang curi idea engkau?
idea yang engkau fikirkan menggunakan otak kiri dan otak kanan engkau, idea yang menggunakan imiginasi tahap tertinggi engkau tetapi dengan selamba badak orang tiru idea engkau tu.
tiru idea engkau untuk hasilkan karya dia. (layakkah digelar karya? Tak.)
so apa engkau rasa?
apa engkau rasa?
apa engkau rasa?
aku tanya sekali lagi
apa engkau rasa?

aku rasa menyampah gila babi.

Friday, March 4, 2011

♥♥♥ Happy Anniversary ♥♥♥


♥♥♥ Happy 4th Anniversary ♥♥♥
03/03/2011
to my BeLoved Big Brother & my LoVeLy Sister In Law
semoga bahagia dan kekal hingga ke akhir hayat



p/s : jangan tanya bila Makdak mau kahwin okeh!
:P


 heading to Balik Pulau.
surprise konon-konon



 the cupcake




bear bear feat bunge bunge feat cupcake




gambar hiasan





nota kaki : sorry for the very simple entry. xdak mood, menyampah dengan manusia yang selfish aku jumpa siang td. 



ignore

kadang-kadang ignorance is bliss.
maaf kerana ignore kamu lately but deeply in my hert, i miss you so damm much!
oh my encik Bangla Hensem
:)

Thursday, March 3, 2011

the comeL P'KA

this entry specially dedicated to cik Siti Wan Kembang cikSitiZawiyah

date : 3 March 2011
misi : mencari bantal hiasan utk P'KA


Lokasi 1 : Gerai Laksa Taman Ciku
eh, gerai laksa ada jual bantal ka? :-?
jawapan : mestilah xda. 
misi sampingan : isi perut yang kelaparan.







perasan tak gelas sama kaler dgn gigi?
perasan takkkk?
tak.
credit tu cikZawi sbb dia yg perasan.


Lokasi 2 : Sunway Carnival, Bandar Sunway

 makcik kaya ni kerja nk menghabeskan duit ja



 ni makcik buat-buat kaya.
rugi singgit duit aku
grrrrrr~




 love tree.
comel sial.


 u're my Prince!



 suka benor dgn benda alah telinga panjang ni



gila excited bila nampak botol susu katak ni.
ingat nak beli siap-siap untuk anak nanti.
tapi....



celah mana misi mencari bantalnya?
satu pon aku x nampak pic bantal
-___-


Lokasi 3 : Jusco Bandar Perda









 perak buih, x reti amek gambaq kat cermin




for dinner : Ayam Penyet




 set Ayam Penyet



 set Rendang Ayam


teh ais vs red plum shake 
red plum shake menang sebab tobat sedap.


makanan kat sini serious memang sedap tapi service agak macamharamjadah jugak lew
tapi wat tuuuuu duuuuu dah teringin sgt nak makan kan.
(wat tuu duu~?? yes, i miss him badly)



misi diteruskan
akhirnya~
tadaaaaaa~~~

 setelah berkali-kali pusing situ pusing sini, jumpa jugak yang berkenan dihati.
cantik dan murah!
tapi aku rasa binatang apa kejadah hitam merah tu lagi comel la even nampak mcm syaitan jimbit sikit.
(jgn tnya jimbit tu apa, aku copycat dari tuwit one of my followers kat twitter :P)





 ecececece..mentang-mentanglah kereta BARU.
drive 20 KM/J sahaja. penat aku tunggu.
traffic lite masih hijau pon dah break! takut bebenor nak belah trepik lite.
(b4 ni merah pon lu hentam aje! )


 sumpah BAU KEDAI lagi.




the comeL P'KA feat her Owner


penghargaan : tahniah kepada cikZawi sebab berjaya memiliki vehicle sendiri atas usaha,titikpeluh serta wang sendiri even tgh jobless sekarang. salute!! *berdiri sambil tangan kat kening*


nota kaki : jalan cerita telah diubah sedikit untuk menjadikan plot cerita lebih menarik. hahaha.
:P