Tuesday, April 26, 2011

Saturday, April 23, 2011

Hilang Sudah My Daisypath Anniversary Tickers

sudah hilang My Daisypath Anniversary Tickers
huhuhuhu
camna nak tau dah bape lame pakey braces...
huhuhu
=(

Friday, April 22, 2011

HARI INI DALAM SEJARAH


hari ini dalam sejarah...cikFarah bekerja selama 12 jam.
letih nak mati woi!!!
somebody save me~~~~~~~!
pleaseee....
*buat muka comel*

Wednesday, April 20, 2011

Minyak Tanah Light Dinner

bila tengah-tengah bulan pon sebuk nak berdating inilah jadi nya.
minyak tanah light dinner aje.
no candle-candle light dinner.
tp ada beza ke antara minyak tanah dengan candle?
aku tengok sama ja gelapnya
hahahaha
nasib baik x tertelan kepala udang taw~
btw nasik goreng paprik pakcik tu mmg terbaik!
sedap wohhh papriknya..nanti nak pergi makan lagi kat kedai pakcik tu.. 
(ke nak pergi lagi sebab nak jumpa Encik Boyfriend? )
alasan yg agak cliche disitu 
:P


 muka masam sbb kecewa xda candle lite dinner




 muka macam hantu kak limah.
the ghost must be crazy!
Incik Bloody Hell!
bapak lawak cita tuh




S.E.N.Y.U.M
xkisah la candle lite dinner ke minyak tanah lite dinner ke..offlite dinner ke hape ke janji perut kenyang hati senang~~~




nota kaki : tengah mikir ligating module (getah gigi) kaler ape nk pakai utk bulan depan.. merah vs pink ok x?



Monday, April 18, 2011

bulan APRIL yang super duper busy



bulan APRIL merupakan bulan yang sangat-sangat busy n disebabkan oleh kesibukkan yang terlampau my tempurung telah dianaktirikan oleh tuan nya..sian my tempurung kan..dah berhabuk..



bulan ni sebuk sbb dah mula kerja after resign sebulan lebih. kerja apa yg ada just grab je lah just for time being janji ada gaji tiap bulan untuk bayar hutang dentist tiap hujung bulan nnt. currently im working with Tesco Kulim under LPS Department. LPS stand for Loss Prevention & Security. sekarang kerja memang banyak sebab store x buka lagi. memandangkan time is running out so semua orang dah rushing utk siapkan semua kerja. hari-hari balik kerja lambat..letih wohhh!
hopefully after opening nanti 21 April 2011 (soft opening - 20 April 2011) keadaan will back to normal
-____-







bulan ni jgk sebuk menjadi wedding planner for someone. beliau akan bertunang on 1st May 2011 insyaAllah so bertambah la busy nya saya. telah diamanahkan untuk handle semua tentang hantaran beliau dari segi tema, style,  dulang, reben n segala mak nenek la.
after keja kena tengok bab hantaran pulak.
menanti 1 may dgn penuh kesabaran dan keterujaan
:)






muka letih sangat-sangat-sangat la neh





bulan April jugak sebuk bercinta. dengan tiba-tiba tuhan mengurniakan saya perasaan untuk bercinta serta pasangan untuk bercinta...wahhh ayat x boleh belah..*gegeh*
so  bila dah bercinta mestilah sebuk melayan Encik Boyfriend kan.
mestilah sebuk nk dating-dating kan.
lalalalala~

credit to Encik Boyfriend yang beriya-iya benor nak snap pic ni.
x payah cari Tesco mana...sure x jumpa..yang pasti bukan Tesco Kulim
hihihihi
Thanks Encik Boyfriend 



Monday, April 11, 2011

benci


perasaan benci terhadap cik serba tahu semakin membuak-buak.
baca blog update dia kat dashboard pon x boleh. sakit hati sangat. menyampah.
haih~
menyesal kenal dia.
betul la orang cakap, mula-mula kenal semua rasa sempurna, bagus, sekepala, bole buat geng, sehati sejiwa, memahami, banyak persamaan, etc etc etc
tp
bila dah kenal lama, dh selalu spent time sesama, dah kenal hampir sepenuhnya...barulah tahu perangai sebenar..nak-nak bila dia dah kaya lanie. uiii makin demand. itu x bole, ini x bole. masa x kaya itu ari, mcm mana pon bole.. x kisah..where u lead, i will follow gitu~~~~

ape ape aje lah. 
janji pasni jgn duk sebuk2 hal hidup aku.
sikap keypoh/keypochii engkau tu annoying gila tau dak!!??

bak kata cik Fadlin Azlin :
I keep my private life PRIVATE

so to cik serba tahu :

1. x payah sebuk2 nk tanya im in love or what
2. x payah sebuk2 nak baca sms dlm my henpon
3. x payah sebuk2 nk buat conclusion sendiri
4. x payah la sebuk2 NAK TAHU sgt hal hidup aku.

kalau lelaki bole jgk dikategorikan sebagai peminat tegar.. ini CIK..pelikkan?



Sunday, April 10, 2011

semakin hari semakin saaaaaa....uck!

semakin hari cik serba tahu semakin sucks.
sorry.. u r very annoying la.
apa ni...semua benda hang nak buat tau.
semakin hari aku semakin benci this cik serba tahu.
then bagi hang semua org cakap x betui. semua hang nak argue.
F.U.C.K O.F.F!!!


n now dah pandai SELFISH.
ok fine~


after this please jangan sebuk2 hal-hal n kisah-kisah hidup aku.
hang dgn hang punya serba tahu n selfish boleh pergi 
M.A.M.P.U.S
bye


Tuesday, April 5, 2011

-To The One I L♥Ve-

I'll be your dream
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope
I'll be your love
Be everything that you need.
I love you more with every breath
Truly madly deeply do..
I will be strong I will be faithful
'Cos I'm counting on a new beginning.
A reason for living.
A deeper meaning.


I want to stand with you on a mountain.
I want to bathe with you in the sea.
I want to lay like this forever.
Until the sky falls down on me...


And when the stars are shining brightly
In the velvet sky,
I'll make a wish
Send it to heaven
Then make you want to cry..
The tears of joy
For all the pleasure and the certainty.
That we're surrounded
By the comfort and protection of..
The highest power.
In lonely hours.
The tears devour you..
I want to stand with you on a mountain,
I want to bathe with you in the sea.
I want to lay like this forever,
Until the sky falls down on me...
Bridge

Oh can't you see it baby?
You don't have to close your eyes
'Cos it's standing right before you.
All that you need will surely come...

I'll be your dream
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope
I'll be your love
Be everything that you need.
I'll love you more with every breath
Truly madly deeply do...


*the video r so sweetttt*






I'll love you more with every breath
Truly madly deeply do... 
My Win~




Sunday, April 3, 2011

Don't Worry, Mati Pucuk Boleh Diubati

ini cerita basi 7 hari yang lalu.
memandangkan sekarang tuan tanah menghadapi time constraint yang melampau maka jadi lah cerita ini sebagai cerita basi.


apa hal tetiba mati pucuk neh? hihihi
oh tidak~ begini cerita nya :

pada suatu hari iaitu hari Ahad yang lalu aku telah merajinkan diri untuk memberi sokongan kepada Encik Ahmad Azizi terhadap Final Year Project beliau. 
FYI, Encik Ahmad Azizi merupakan salah seorang student cemerlang USM so xyah risau2 confirm projek dia dapat A. (tp tatau la kot dah dapat result nya, sbb dah seminggu x berkomunikasi dengan beliau)



ini encik Ahmad Azizi punya projek.
:: Motion Tracking ::
kalau nak tahu apa benda alah ni sila click pada gambar n baca sendiri.
hahaha
*sorry, i buta fine art*


kat bawah2 ni suma hasil seni yang menarik perhatian aku selain mati pucuk itu.
serius semua kreatif-kreatif n canggih-canggih sungguh.

 donut

 penyu tomey

cikFarah feat Encik Ahmad Azizi
*sila abaikan tudung saya yg senget dgn perut yg buncit*


teh ais besarrrrrr punya


Friday, April 1, 2011

its 5ive months baby!

sekarang dah cukup lima bulan cikFarah pakai braces :)
berbulan-bulan lagi menanti (mcm biasa,ayat cliche)

utk kali ni mula2 sekali dentist ikat gigi depan (atas) dengan dawai halus..then bru masukkan besi yang memanjang tue then masukkan ligating module. 


ligating module yg dipilih pada kali ini ialah warna purple vs biru.
memula ingat nak pakai kaler Hitam vs Merah untuk sedondon dengan tema Majlis Ehem-Ehem nanti.
tapi mcm x confident pulak nak pakai kaler hitam..hikhikhik
pa pa pun akan di cuba jgk pakai kaler hitam suatu hari nanti~

sekarang gigi dah x berbunyi time tido n cikFarah dah jarang clamp gigi waktu tido 
tp gigi still bergerak. boleh nampak perubahan nye.


nota kaki : sekarang cikFarah jarang sangat update blog. super duper busy!!
someone is getting married~~~~
=)