Thursday, June 30, 2011

dear My Beloved Haters.....

dear My Beloved Haters,
kalau dah x suka aku tu, just unfriend je lah..kalau x mau unfriend pon duduk je diam2..
x perlu nak perli2 aku ke hapa..
i told you already : i keep my private life private.
soooooo
suka hati aku lah aku nak bgtau satu dunia atau pon tak sapa boyfriend aku.
apa masalah engkau kalau aku x nak bgtau pon??
nak keep perli2 aku?
xpayah la...
annoying tau tak? 
ke engkau desperate sangat?
walaupun aku x berapa kenal engkau tapi aku semakin membenci engkau.
ok?
thank you!


Saturday, June 25, 2011

Jalan-Jalan Cari Telur Itek dan Orang Kaya Ali

last two week cikFarah jalan-jalan ke Muar n Cangkat Jering untuk memenuhi jemputan perkahwinan di musim mengawan ni...masa kenduri kat Muar dpt bunga telur tp telur itek yang merupakan telur masin..yang kita selalu makan time sahur tu..cikFarah perak buih (jakun) sekejap sbb x penah dpt telur masin time kenduri. then on da way ke rumah kenduri ternampak SK Orang Kaya Ali..wow..! Ali memang kaya! 
second day we ols sesat di Cangkat Jering and Taiping~ huahuahua


















Day Two












off topik



nota kaki : jgn tanya bila pulak saya nk mengawan (kahwin) okeh.. sampai nya masa tiba nya waktu akan ku kahwin jua..heh!



Monday, June 20, 2011

-Women In Black-



kenapa muka saya macam kue pau
kenapa
kenapa
kenapa
tolong bg jawapan


Post Yang Ke 300 = Happy Belated Birthday to Us!!



FYI,
post ini merupakan post yang ke-300 bagi My Tempurung..
wow..banyak nyer ai merapu meraban kat sini selama ni..
hukhukhuk

post ni merupakan..
malam ni we ols..
adoi kenapa rasa macam dah lama x update blog sampai jadi x reti plak nak menulis blog..
ayoyoyo

actually nak update tentang birthday celebration yang my frens buat. malam ni we ols lepak mekdi kulim untuk mengumpat/mengutuk kawan-kawan lain selain untuk menambahkan lagi lemak yang sedia terkumpul dengan memakan mekdi serta donut J.co yang dibeli oleh kawan-kawan saya iaitu encik Ahmad Azizi n cik CT Zawiyah..(sorry ai malas nk letak link)
walaupun donut nya kecik2 comel seperti saya tetapi tetap bermakna buat saya dan encik Abdul Wadud yang menyambut hari kelahiran beliau pada 16 jun yang lalu..
Terima kasih daun keladi, next year belilah lagi
:P












nota kaki : saya nampak sangat tembam kan?
senang hati kot?



Monday, June 13, 2011

Wake Me Up When June Ends


secara ikhlas dan jujur aku x suka bulan June ni..banyak sangat dugaan,rintangan,halangan,dilema dan segala macam benda2 negative yang perlu dihadapi..
dari perihal kerja, personal life, job hunting, interview, private life, etc etc etc etc etc
erghhhhhhh! tekanan perasaan terlampau tau dak?
so
please wake me up when September June ends 


:(   :(   :(

Wednesday, June 8, 2011

Red vs Pink Panther^^

yeayyy sekarang dah cukup 7 bulan cikFarah pakai braces @ pendakap gigi..
baru ni poie monthly check up n tukar ligating module kaler merah selang seli dengan pink. setiap kali monthly check up kan dentist akan tukar dawai memanjang tu kan..selama ni cikFarah selalu terpikir, apahal kena tukar setiap bulan dawai memanjang n ligating module tu? yelah selain faktor kebersihan kan..mo kalo kata nk pakai hat tuuuuuuu je sampai 2 tahun mahu x berkerat n kuning besi tu dek letat taik gigi..hahahaha~

so baru ni jumpa dentist cikFarah dengan kaki penuh selutnya, sebab tu kalut tanya dentist..

cikFarah gojes : duktur, kenapa besi / dawai panjang ni kena tukaq setiap bulan? selain faktor kebersihan?

dentist comey : owh..besi ni pon dia ada mcm2 jenih dia jugak..ada yg nipis, ada yang tebai, ada yang keras, ada yang lembut, ada yang stainless steel ada yang bla bla bla (lupa dah...)
so setiap kali tukaq tu akan base on keadaan gigi...bila gigi dah jd camni, kena tukar pakai besi yang gini..bila gigi dah gitu, kena tukar besi yg gitu (ayat last tu ayat ai sendiri :P)


so kesimpulannya, sekarang saya pakai besi/dawai yang bapak tebai...1st time pakai yg tebal..b4 this selalu pakai yg lembut je,yang bole tolak2 dengan lidah..kali ni sori la nk tolak2 dengan lidah,boleh luka tau~





 gigi saya dah cantik kan kan kan kan kan kan?
hekhekhekhek
:P  




 off topic : saya baru beli botol air katak ^_^






off topic : saya sukeeeee sgt bila saya dapat bungeeeeeee ^_^







Monday, June 6, 2011

Suami Tak Gentleman Langsung!

kenapa suami/laki orang bila nak tekel or ngorat awek awek yang hot n gojes (mcm saya) selalu mengutuk bini sendiri? sangat tidak gentleman ok?
sekarang time nk tekel aku engkau kutuk bini engkau,esok lusa tulat tungging time engkau nak tekel org lain pulak engkau kutuk aku lak kan kan kan?
kenapa baru sekarang nak cakap bini engkau kuat jeles la.. x pandai itu..x pandai ini.. bla bla bla bla bla
nape time sebelum kahwin tu engkau x amek kira suma aspek tu...memang la org cakap time bercinta semua elok jer...bila dah kahwin baru tahu perangai sebenar...so dah tahu flow nye begitu so kenapa x expect begitu jugak?
masa nk kahwin tu jgn lah expect bini engkau tu manusia paling perfect in the world..kalau dah agak2 x boleh terima sesuatu tentang bakal bini engkau, x payah lah kahwin..bukan bini engkau yg nak lafaz akad nikah nya. engkau sebagai lelaki yang akan lafaz sebab tu tanggungjawab engkau sebagai ketua keluarga berat n besar.
kutuk - kutuk bini pom pang pom pang pun anak dah nak masuk dua orang..siap tgh pregnant tu..
wtf?

-__-

nota kaki : x payah nak tacing-tacing lebih, engkau tu ada anak, ada bini, ada anak dlm perut..n im not yours~



Thursday, June 2, 2011

Kota Kasih Yang Terbina Semakin Rebah

penghujung waktu biarkan berlalu. apalah yang mampu kita ratapi lagi apabila kota kasih yang terbina semakin rebah ditiup angin kejauhan. sudah-sudahlah merenung masa indah sedang dia tidak pernah endah walau sepatah mengkhabarkan madah berbalutkan resah semakin kumal dalam kain gundah. apalah yang mampu kita ratapi lagi apabila pagar harap yang terpancang semakin reput di benam kealpaan. cukup-cukuplah bercerita mengimbau masa gembira sedang dia tidak pernah suka bahkan memberikan harapan lara berlatarkan mega duka penghujung titik terpadam segala. apalah yang mampu kita ratapi lagi apabila seri pelangi mewarnai langit diri hilang dalam hujan tegar sepi.


siang tadi waktu kerja time2 aku tgh mengalami tekanan perasaan melampau dapat pulak SMS jiwang dari sorang mamat yang kompom memang jiwang..SMS nya bila dibaca berbunyi seperti di atas..sender nya memang aku x kenal then aku dgn semangat waja nya reply balik :

Who are you?

then lama jugak baru dia reply :

Aku AJ!

ape - ape aje lah AJ oiii..ni mesti kes silap send..nak send kat org lain tp tersend kat aku...sian AJ..awek dia dah lupa sama dia nie...sabar ye AJ ye.....