Monday, December 26, 2011

PAKAI BRACES DOSA & HARAM!!!

Ini cerita basi yg agak lama jugak lah terperap di dalam draf....dah nama pun basikan mestilah dah lama...
last month ada lah seorang manusia ni tah kenapa tiba2 sahaja mai serbu tembok x pakai helmet dgn memberi komentar terhadap satu gambar saya yg dimuatnaik di facebook saya.

ayuh kita lihat dan baca~





secara jujurnya sebelum saya pakai braces saya sudah membuat kajian terhadap hukum memakai braces serta kesakitan memakai braces dan kos pemakaian braces..setelah meneliti kesemua faktor barulah saya decide utk pakai braces. 1st laman yg saya lawati adalah http://norlirazali.com/
kalau rajin sila lah lawati laman tersebut dan mencari komen2 saya mengenai braces di laman beliau. itupun jika post itu masih lagi wujud..

ini komen yg saya terima merangkap jawapan kepada persoalan yg ditimbulkan. 
saya bukanlah seorang yg tidak dapat menerima teguran dan pandangan tetapi cara teguran itu disampaikan bagi saya agak tidak polite. (sukati aku lah nk rasa polite ke idak kan!!)
and 1 more point, hang sendiri tanya soalan tu and hang sendiri yang jawab..better xpayah ada ayat pertanyaan disitu dengan tanda soal yang banyak.. lg senang kalau hang letak ayat penyata terus kan kan kan..
btw honestly aku x kenal engkau and xmau kenal pun.
ok.
deal.



Monday, November 28, 2011

"my new baby..." -katanya...

"my new baby....."
berikut merupakan kata2 encikBoyfriend beberapa hari yang lalu..
walaupun belia mempunyai buah hati baru tetapi beliau tetap sayangkan saya kan kan kan kan :P

mari mencari baby baru di tengah2 kotaraya yang sesak lagi menyesakkan poket anda...




saya tukang angkut beg n kotak KOSONG sahaja...
diulangi..kotak kosong sahaja..
hahahahaha


ini hasilnya..
saya nampak gebu dan cantek kan
hahahaha
:D


Monday, October 31, 2011

berkelah di tepi penjara memang romantik



yes..berkelah ditepi penjara beralaskan paper lama dan daun2 kering mmg begitu romantika
kuikuikuikui



 wink wink wink

encikBoyfriend ke encikAyam tue?
makan nasik berteraboQ
hihihiihihi

Genap Dua Tahun!!! winkwinkwink

wah wah wah tahun 2011 ni genaplah dua tahun saya menjadi seorang graduat..dah x fresh graduate pon...dah suam2 kuku ha......
tp selama dua tahun menjadi degree holder ni adakah kerja yg saya dapat sama layaknya dengan qualification yang saya ada? jawapan nya tidak sama sekali. jauh panggang dari api..
tp percaya lah..semua orang ada rezeki masing2 cuma lambat dan cepat sahaja..sekian terima kasih..
mood terkenang gambar2 time konvo 2 thn lepas..
winkwinkwink


lihat lah dunia~~~




ni pose yg hampir sama..
gambar atas time saya konvo
gambar bawah time adik saya konvo few week ago..
hihihihi




Wednesday, October 5, 2011

Cik Rabun, sila pakai kacamata~


dengan ini secara rasminya saya mengisytiharkan diri saya sebagai seorang yg rabun 
=((
owhhh sungguh tidak suka apabila penglihatan kita menjadi kabur dan memerlukan benda alah untuk dipakai dihidung dan telinga
huhuhu
buat masa sekarang dengan segak dan bergayanya saya memakai kacamata
(time rajin lah)




dan sekarang sudah cukup 11 bulan pakai braces
lagi sebulan cukup setahun
wink wink wink
hutang dentist pon dah nak abes
yeayyyyy! pasni dah bole kawen~~
hahahahaha








nota kaki :

psstt
movie Encik Kacang Best!
sampai terkoyak tiketnya
wink wink wink


Saturday, September 24, 2011

Farewell Party ~

oh sedih..sedih...sedih.....
yesterday telah diadakan party selamat tinggal utk kak nurul..payroll tesco kulim..huhu..kak nurul udah mau transfer ke kajang...
actually xdaklah party sgt pon sebab nya lepak bertiga jew...ai..kak nurul n zira..kak nurul dgn murah sale 70% hati nya belanja we ol mekdi..wink wink wink
dapat lepak pun kejap jew sbb lepak lepas ai balik keje..so gossip dua tiga round perut kenyang then kami pun pulang...~







nota kaki : kak nurul.....c u when u c me! =)

Saturday, September 17, 2011

DOLI koeyteow mmg 'terbaik'!

last week we all poie jalan2 raya ke Ipoh..berhari raya di rumah kenalan keluarga yang sudah dianggap seperti sedara sendiri..
hihihihi

memandangkan di ipoh xda sgt tempat2 yang menarik perhatian kami maka kami bercadang untuk singgah di Taiping sewaktu perjalanan pulang dari ipoh...maka saya sebagai seorang yang bijak pandai telah mengutarakan idea untuk singgah makan di Doli koeyteow di Jalan Tupai, Taiping...antara faktor yang membuatkan saya hendak ke kedai itu adalah berikutan kata-kata ex-boss saya yang selalu ajak saya dating di taiping dan selalu memuji muji kesedapan makanan di kedai Doli itu..ohh tetapi jgn salah paham...walaupun selalu di ajak dating oleh beliau tp saya x pernah setuju kerana di sana terdapat sgt ramai mat terap..hihihihi


ok mcm biasa..otw ke mana2 sahaja mesti nak snap2 pic sendiri..utk hilangkan bosan dan tambah koleksi


ternganga mulut2 punya pulun google map nk poie Jalan Tupai...
semangat!!


setelah pusing sana pusing sini akhirnyaaaaa tibalah ke destinasi yg di tunggu tunggu...
tadaaaa!!!!!!!!!!!!!!!



sekali sampai tutup da...punah harapan nak makan koeyteow goreng..huhuhuhu..kami pi hari ahad okeh..sepatutnya buka la kn?
hohohoho


last2 kami balik kulim goreng koeyteow sendiri..mcm biasa lah tukang masak mestilah Faizal Juliet..ai assistant chef aje..hihihi



s.e.d.a.p

Saturday, September 10, 2011

1st Time Beraya Dengan Braces

untuk tahun 2011 ni 1st time cikFarah beraya dengan braces..sangat teruja mehhh
b4 monthly check up bulan puasa aritu dah plan2 nak pakai ligating module (getah gigi besi) kaler apa...ececece kunun2 nak sama sedondon dengan baju raya lah. so memandangkan baju raya tahun ni tema BERSIH maka gigi cikFarah pon kaler kuning lah

masa warna tema diumumkan oleh duli yang mulia penyimpan mohor besar raja2 [encikEnon]...cikFarah dah plan nk pakai baju kuning plain n selendang hitam jew. simple sahaja. baju raya pon cari last minit...sama jugak dgn selendang raya pon beli 2 hari sebelum raya..beli masa dating dengan encikBoyfriend..wink wink wink

time raya cikFarah makan ketupat lemang rendang ayam daging semua macam biasa...xda pantang2 pon..rasa nya besi gigi ni pon dah tunggang tebalik...aritu dentist pesan kurangkan makan kacang so time raya ni mmg cikFarah kurangkan makan kacang dan benda2 yang keras takut nnt terbantut pulak movement gigi ai..


baju hijau ni baju x raya



ini baju raya..tp sorang je yg betul2 ikut tema BERSIH



ini cucu mithali..tengok tuuu siap pegang sampul duit raya lagi..cucu sapa lah ni..dah la comel..pemurah pulak tu..hot n gojes sentiasa lagi.. :P


ini bukan coooobaan..ini betul2 kena buat koje



nota kaki : 1st time jugak pakai getah kaler hitam..mula2 tu segan jgk nk request kaler hitam kat myDentist takut x available kaler tu tp nasib baik sbb masa cikFarah pegi check up tu stock getah baru je sampai so semua kalerrrrr ada...pilih aje~


Tuesday, September 6, 2011

Hye Hye Bye Bye Tesco Kulim

sekarang secara rasminya saya bukan lagi warga Tesco Kulim yang sah
hihihihihi
banyak suka
banyak duka
banyak gembira
banyak sedih
banyak pengalaman
banyak ilmu
banyak pengajaran
banyak pembelajaran
for the last six months

wink wink wink 




nota kaki : ohh please...dont miss me okay..ouchhhh!~


Sunday, August 14, 2011

Beruk Makyeh Pon Ada Perasaan Taw~~



bagi mereka yang mempunyai jiwa yg sangat sensitif seperti cikFarah sila sediakan tisu apabila menonton movie ini.
even cerita tentang beruk makyeh tapi sangat menyentuh perasaan.
beruk makyeh pun ada perasaan dan pandai nak manja2..huhu
bak kata encikBoyfriend : 
"alolololo...manja nya... mcm dia..."

maksud ayat diatas : beruk itu manja seperti saya bukan saya sama seperti beruk itu.
sila jangan salah paham
:P

scene ni sedih :(



Sila Pakai Orthodontic Elastics Sepanjang Masa


setelah sembilan bulan pakai braces kini tiba masa nya utk cikFarah pakai orthodontic elastic atau dalam bahasa mudah nya getah gigi. dulu-dulu masa x pakai braces lagi cikFarah pernah tgk gambar org pakai getah gigi ni..masa tu x terpikiaq pon benda alah ni adalah getah yg boleh ditarik keluar pada bila2 masa sahaja ikut suka ati si pemakai..masa tu bongok lagi so ai ingatkan benda tu besi jugak..takut jgk lah time tu..hihihi



so my dentist pesan getah tu perlu di pakai sentiasa dan perlu di tukar setiap hari then masa nak makan kena bukak..kalau x buka mmg xleh makan la..serius cakap! sebab nya mulut xleh buka luas2 bila pakai getah ittew..

fungsi getah tu plak adalah untuk menarik gigi yang jongang mcm Halimah tu ke belakang.. getah tu akan di cakok (xtau lah org2 bukan utara paham ke x bahasa ni..klu x paham rajinkan diri utk memahami :P) pada besi gigi bawah then di antena yang di pasang di gigi atas..



bila pakai benda alah ni mmg terasa gigi bergerak tambah2 time malam..time dah titun
wink wink wink






nampak x?
wink wink wink


Wednesday, July 27, 2011

my tempurung dah jadi anak yatim piatu ke?


dah lama x update blog.... jadi macam anak yatim piatu dah blog ni..tuan dia x amek kesah..huhuhu
busy busy busy sebab stock take
OT
OT
OT
raya bulan depan kaya oooo
wooowoooot!!!
:P~

Thursday, July 7, 2011

HARI INI DALAM SEJARAH : Bracket Braces saya tercabut!

hari ini dalam sejarah : setelah lapan bulan memakai braces, ini kali pertama bracket braces saya sudah tertanggal dari gigi saya..hohoho..kejadian disedari semasa saya menggosok gigi sebelum masuk tidur..sejurus kejadian berlaku, saya terus es em es encikBoyfriend untuk memaklumkan kejadian tersebut. (sejak bila boipren aku jadi dentist aku pon tatau).

kepada sesiapa yg masih blur blur apa itu bracket, dengan segala hormatnya dipersilakan click di sini 




keadaan semasa gigi..perasan tak mulut dah senget?
huhuhu
-___-


Tuesday, July 5, 2011

"macam xdak life ja...."

aritu (ari apa tah di bulan june) cikFarah ada lepak2 dgn member2 setelah sekian lama jugak la tidak melepak sejak2 dh start keja kat teskoo kulim..hampir tiga purnama rasanya..

babak seterusnya :
bila dah lama x jumpa biasalah..tanya macam2..tanya perkembangan dan pengecutan masing-masing..tetiba one of my friend cakap :
"hang macam mana lani?keja ok ka...macam xdak life ja aku tgk"

cikFarah gelak ja dalam hati bila dgr member ckp mcm tu
hikhikhihikhik

cuba tatapi dan hayati gambar-gambar di bawah dan nilaikan..adakah saya kelihatan persis seorang Loser?
Let the pictures speak for themselves!
and
Let the pictures speak the language of Love~







like.like.like


tangan kingkong manyak bulu..hihihi





 i love this flowers so damm much!



 skodeng 1



 jampi serapah


 like this picture so damm much!


 I Love You!!
 (to those who love me only)


skodeng 2





Love is like the wild-rose briar;
Friendship is like the holly-tree.
The holly is dark when the rose briar blooms,
But which will bloom most constantly?
~Emily Brontë


you decide babe~~~




disclaimers : post ini tiada unsur perli memerli :)




nota kaki : thank you to my beloved boyfriend for the wonderful day and for the very very very nice pictures~
(ewah..mcm aku sorang ja yg ada boipren ekkk..kuikuikui)