Saturday, September 10, 2011

1st Time Beraya Dengan Braces

untuk tahun 2011 ni 1st time cikFarah beraya dengan braces..sangat teruja mehhh
b4 monthly check up bulan puasa aritu dah plan2 nak pakai ligating module (getah gigi besi) kaler apa...ececece kunun2 nak sama sedondon dengan baju raya lah. so memandangkan baju raya tahun ni tema BERSIH maka gigi cikFarah pon kaler kuning lah

masa warna tema diumumkan oleh duli yang mulia penyimpan mohor besar raja2 [encikEnon]...cikFarah dah plan nk pakai baju kuning plain n selendang hitam jew. simple sahaja. baju raya pon cari last minit...sama jugak dgn selendang raya pon beli 2 hari sebelum raya..beli masa dating dengan encikBoyfriend..wink wink wink

time raya cikFarah makan ketupat lemang rendang ayam daging semua macam biasa...xda pantang2 pon..rasa nya besi gigi ni pon dah tunggang tebalik...aritu dentist pesan kurangkan makan kacang so time raya ni mmg cikFarah kurangkan makan kacang dan benda2 yang keras takut nnt terbantut pulak movement gigi ai..


baju hijau ni baju x raya



ini baju raya..tp sorang je yg betul2 ikut tema BERSIH



ini cucu mithali..tengok tuuu siap pegang sampul duit raya lagi..cucu sapa lah ni..dah la comel..pemurah pulak tu..hot n gojes sentiasa lagi.. :P


ini bukan coooobaan..ini betul2 kena buat koje



nota kaki : 1st time jugak pakai getah kaler hitam..mula2 tu segan jgk nk request kaler hitam kat myDentist takut x available kaler tu tp nasib baik sbb masa cikFarah pegi check up tu stock getah baru je sampai so semua kalerrrrr ada...pilih aje~


4 comments:

  1. salam.. nak tnya brpa ringgit akak psang braces tu??

    ReplyDelete
  2. wasalam..
    harga braces 3500 tak termasuk harga cabut gigi dan acuan...cabut gigi n acuan kena rm350..
    utk 3500 tu boleh bayar deposit seribu then setiap bulan bayar rm200.00 masa pergi monthly check up.. :)

    ReplyDelete
  3. owh yaka.. thanks for da information..=)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Nak tanya kalau kita follow up kat klinik lain boleh tak? Kalau boleh bayaran dia macam mana yep? Terima kasih..:)

    ReplyDelete