Saturday, September 24, 2011

Farewell Party ~

oh sedih..sedih...sedih.....
yesterday telah diadakan party selamat tinggal utk kak nurul..payroll tesco kulim..huhu..kak nurul udah mau transfer ke kajang...
actually xdaklah party sgt pon sebab nya lepak bertiga jew...ai..kak nurul n zira..kak nurul dgn murah sale 70% hati nya belanja we ol mekdi..wink wink wink
dapat lepak pun kejap jew sbb lepak lepas ai balik keje..so gossip dua tiga round perut kenyang then kami pun pulang...~







nota kaki : kak nurul.....c u when u c me! =)

Saturday, September 17, 2011

DOLI koeyteow mmg 'terbaik'!

last week we all poie jalan2 raya ke Ipoh..berhari raya di rumah kenalan keluarga yang sudah dianggap seperti sedara sendiri..
hihihihi

memandangkan di ipoh xda sgt tempat2 yang menarik perhatian kami maka kami bercadang untuk singgah di Taiping sewaktu perjalanan pulang dari ipoh...maka saya sebagai seorang yang bijak pandai telah mengutarakan idea untuk singgah makan di Doli koeyteow di Jalan Tupai, Taiping...antara faktor yang membuatkan saya hendak ke kedai itu adalah berikutan kata-kata ex-boss saya yang selalu ajak saya dating di taiping dan selalu memuji muji kesedapan makanan di kedai Doli itu..ohh tetapi jgn salah paham...walaupun selalu di ajak dating oleh beliau tp saya x pernah setuju kerana di sana terdapat sgt ramai mat terap..hihihihi


ok mcm biasa..otw ke mana2 sahaja mesti nak snap2 pic sendiri..utk hilangkan bosan dan tambah koleksi


ternganga mulut2 punya pulun google map nk poie Jalan Tupai...
semangat!!


setelah pusing sana pusing sini akhirnyaaaaa tibalah ke destinasi yg di tunggu tunggu...
tadaaaa!!!!!!!!!!!!!!!



sekali sampai tutup da...punah harapan nak makan koeyteow goreng..huhuhuhu..kami pi hari ahad okeh..sepatutnya buka la kn?
hohohoho


last2 kami balik kulim goreng koeyteow sendiri..mcm biasa lah tukang masak mestilah Faizal Juliet..ai assistant chef aje..hihihi



s.e.d.a.p

Saturday, September 10, 2011

1st Time Beraya Dengan Braces

untuk tahun 2011 ni 1st time cikFarah beraya dengan braces..sangat teruja mehhh
b4 monthly check up bulan puasa aritu dah plan2 nak pakai ligating module (getah gigi besi) kaler apa...ececece kunun2 nak sama sedondon dengan baju raya lah. so memandangkan baju raya tahun ni tema BERSIH maka gigi cikFarah pon kaler kuning lah

masa warna tema diumumkan oleh duli yang mulia penyimpan mohor besar raja2 [encikEnon]...cikFarah dah plan nk pakai baju kuning plain n selendang hitam jew. simple sahaja. baju raya pon cari last minit...sama jugak dgn selendang raya pon beli 2 hari sebelum raya..beli masa dating dengan encikBoyfriend..wink wink wink

time raya cikFarah makan ketupat lemang rendang ayam daging semua macam biasa...xda pantang2 pon..rasa nya besi gigi ni pon dah tunggang tebalik...aritu dentist pesan kurangkan makan kacang so time raya ni mmg cikFarah kurangkan makan kacang dan benda2 yang keras takut nnt terbantut pulak movement gigi ai..


baju hijau ni baju x raya



ini baju raya..tp sorang je yg betul2 ikut tema BERSIH



ini cucu mithali..tengok tuuu siap pegang sampul duit raya lagi..cucu sapa lah ni..dah la comel..pemurah pulak tu..hot n gojes sentiasa lagi.. :P


ini bukan coooobaan..ini betul2 kena buat koje



nota kaki : 1st time jugak pakai getah kaler hitam..mula2 tu segan jgk nk request kaler hitam kat myDentist takut x available kaler tu tp nasib baik sbb masa cikFarah pegi check up tu stock getah baru je sampai so semua kalerrrrr ada...pilih aje~


Tuesday, September 6, 2011

Hye Hye Bye Bye Tesco Kulim

sekarang secara rasminya saya bukan lagi warga Tesco Kulim yang sah
hihihihihi
banyak suka
banyak duka
banyak gembira
banyak sedih
banyak pengalaman
banyak ilmu
banyak pengajaran
banyak pembelajaran
for the last six months

wink wink wink 




nota kaki : ohh please...dont miss me okay..ouchhhh!~