Sunday, August 14, 2011

Beruk Makyeh Pon Ada Perasaan Taw~~



bagi mereka yang mempunyai jiwa yg sangat sensitif seperti cikFarah sila sediakan tisu apabila menonton movie ini.
even cerita tentang beruk makyeh tapi sangat menyentuh perasaan.
beruk makyeh pun ada perasaan dan pandai nak manja2..huhu
bak kata encikBoyfriend : 
"alolololo...manja nya... mcm dia..."

maksud ayat diatas : beruk itu manja seperti saya bukan saya sama seperti beruk itu.
sila jangan salah paham
:P

scene ni sedih :(



Sila Pakai Orthodontic Elastics Sepanjang Masa


setelah sembilan bulan pakai braces kini tiba masa nya utk cikFarah pakai orthodontic elastic atau dalam bahasa mudah nya getah gigi. dulu-dulu masa x pakai braces lagi cikFarah pernah tgk gambar org pakai getah gigi ni..masa tu x terpikiaq pon benda alah ni adalah getah yg boleh ditarik keluar pada bila2 masa sahaja ikut suka ati si pemakai..masa tu bongok lagi so ai ingatkan benda tu besi jugak..takut jgk lah time tu..hihihi



so my dentist pesan getah tu perlu di pakai sentiasa dan perlu di tukar setiap hari then masa nak makan kena bukak..kalau x buka mmg xleh makan la..serius cakap! sebab nya mulut xleh buka luas2 bila pakai getah ittew..

fungsi getah tu plak adalah untuk menarik gigi yang jongang mcm Halimah tu ke belakang.. getah tu akan di cakok (xtau lah org2 bukan utara paham ke x bahasa ni..klu x paham rajinkan diri utk memahami :P) pada besi gigi bawah then di antena yang di pasang di gigi atas..



bila pakai benda alah ni mmg terasa gigi bergerak tambah2 time malam..time dah titun
wink wink wink






nampak x?
wink wink wink