Sunday, February 28, 2010

-mentari muncul lagi-






Aku fikirkan
Mendung Berterusan
Tapi kini mentari muncul lagi
Kurasa kembali kehangatannya

Maafkan aku
Meninggalkanmu
Itu kulakukan kerana cintaku padamu
Ku tak sanggup melihat kau tersiksa

Tuhan saja yang tahu perasaanku
Berperang dengan suasana
Hinggakan kuterpaksa
Meninggalkanmu
Kerana tak sanggup melihat kau menderita
Menyesalnya ku kerana menyangka
Nasib tak menyebelahi cinta dan hidup kita
Syukur Tuhan masih sayang pada kita
Masih sayang..masih ada cinta

Maafkan aku
Meninggalkanmu
Itu kulakukan kerana cintaku padamu
Ku tak sanggup melihat kau tersiksa

dedicated by:
-Mr. Rockerina-

**someone i love**
**someone i miss**
**someone i like**
**someone i care**
.

.

.

.

but
.

.

.

.

.

.

NOW

**someone i HATE**


yess..i hate him damn much!




Thursday, February 25, 2010

-SaLaM MauLiduR RaSuL-

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.

Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.


sumber : wikipedia






Tuesday, February 23, 2010

-Thursday-

thursday

25 feb 2010

2pm

http://www.emocutez.com


gagagaga~

Sunday, February 21, 2010

Page Not Found

bengong punya fb dri td lg asyik page not found jaaaa..sesat ka..haishhh~~~ tekanan aku!!! nk uplod pix p0n x senang..penat ja aku semangat berkobar2 td nk uplod..huhuhu
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com




:::p/s: kalu marah font pon kena merah la ea..ekekeke =P:::~

Saturday, February 20, 2010

KEKASIH GELAP..........

hanya sekadar kekasih gelap?? kui3~ j0m layan ungu seraun~



Ku mencintai mu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintai mu, sedalam-dalam hati ku
Meskipun engkau hanya, kekasih ge~lap ku

Yakinlah bahwa engkau adalah cinta ku,
yang ku cari s’lama ini, dalam hidup ku
Dan hanya pada mu ku berikan sisa cinta ku,
yang panjang dalam hidup ku,
hidup ku…


Ku mencintai mu, sedalam-dalam hati ku
Meskipun kau hanya, kekasih ge~lap ku

kekasih ge~lap ku…http://www.emocutez.com



Thursday, February 18, 2010

-Quote Of The Day-



"Hanya hati yg tahu.."http://www.emocutez.com
























=)

Tuesday, February 16, 2010

h0memade setimb0t ♥

aktiviti arini bersantai2 bersama keluarga n tiba2 master chef nk buat stimbot plak..nyumm..nyumm..apa tunggu lagi ayuh kita pergi membeli belah sambil menghabiskan duit $$$ yg sedia sikit ni..yok!!http://www.emocutez.com

ok ni brg2 nya..brg2 utk stimb0t x sampai 20% pon..hrp maklum..yg lain sj nk abeh kan duit..ceitt!


mari mula kan!!

wahh..rajin nye anak dara ni buat keja..kui3~



yeahhh...nyumyy!!!



minuman pilihan..sirap nenas~

























tadaaaaaaa...master chef kita...encik ahmad faizal..hihihi


back to norm@L.. :)

semua nya dah kembali normal.. *wink*wink* http://www.emocutez.com

Sunday, February 14, 2010

@Pic of The Day@

NICEEE~http://www.emocutez.com

--buah berangan & big epal--

pas tonggek2..kami gerak khas pi Jaya Jusco plak..calling2 dgn amil farid n beliau pon nk join sama..encik dizzY- berbesar hati nk belanja big apple..sampai2 big apple donut pon x byk choice..kena tunggu lg 30 minit so kami pon oder2 dulu then jalan2..pusing2..cari port kat food court..tiba2 ternampk org jual buah berangan..aku pon dgn manjee2 cakap kt cikti "buah berangan...nak..hehe" cikti yg pemurah (bodek lebih skit ni) pon belanja la..sebungkus rm12..mahai woooo..bungkus kecik je pon..tp rupanya2 ada jgk kwn2 aku yg x penah mkn buah tu..kui3~ apa2 pon TQVM yer kawan2..next time lepak lg okehhttp://www.emocutez.com




gigih jejaka2 ni makan..hihihi :)

Rojak Tonggek

next event makan rojak tonggek..rojak tonggek ni pon mcm dh jd aktiviti wajib bila hang out dgn kawan2..2 -3 minggu b4 cuti cny aku ada ym dgn amirulhasdi @ meon baby tinge capang =p n tetiba jerrr aku taip "hg balik la mai sini nnt aku belanja hg rojak tonggek 10 cucuk" motif aku nk suh meon balik sini? hahaha..aku pon xtau motif aku taip mcm tuh..rindu kot..kui3~ http://www.emocutez.com so yesterday dgn gigih nya ke bagan utk tonggek2 bersama meon n kengkawan yg lain..tp semua makan x sampai sorang 5 cucuk pon..rojak tonggek ni mcm rojak biasa je..beza nya dia dh cucuk siap2 buah buahan tu dkt lidi then kita cicah kuah tu sendiri time nk mkn (mkn smbil berdiri)..so terpaksa la tonggek skit ms nk cicah n mkn tu sbb takut kuah tu terkena baju..kang kotor kang susah plak nk hapuskan kotoran ittew..hahaha~


-kuah manis n pedas-


-aku seb0k update dgn org yg jauh dimata tp dkt dihati..cewahh~http://www.emocutez.com-


uik..xda plak muka meon..kui3..tula sebok sgt nk amek pic backside aku...gagaga~
.

.

.

.

.

.

.


tadaaaa~~ ni la meon yg senget gara2 'kehilangan' BFF beliau..ekekeke http://www.emocutez.com

B0wLiNGG~~

dh puas makan nasi ayam then men boling plak..nk hilangkan lemak2 baru yg terkumpul..lemak2 lama pon still byk lg terkumpul...hahaha *kata kat diri sendiri ok* yg join main boling aku..cikti..karem..meon..cik ruih n Azizi (champion sekolah niii..hahaha).. intan n wani sekadar pemerhati n tukang amek gambar kami2 yg pro nieh.. x caya meh tgk gambar2 kami..semua ala2 profesional okeh..kui3


gaya champion satu ketika dulu


cik ruih..baling bola ke depan ye bukan ke belakang..hahahaha!!


-no k0men-


*fokus-fokus*


gaya HENSEM + CUTE


gaya champion of the day..pheewittt~



the result..karem menang..aku x menang..aku x kalah..lite2 ja..hahaha

PESANAN PIHAK BOWLING KPD PEMENANG : tolong jgn pakai kasut boling pi tgk wayang ok..kuang3~

http://www.emocutez.com

**NAPB**

NAPB aka nasi ayam periuk besar..tetiba rasa mcm kerap plak aku duk gi makan napb ni..sec x langsung kerap jgk aku duk promosi kedai neh..ekeke =p kali ni gi mkn napb sbb nk belanja cikti..aritu time nk konvo aku mintak tlg cikti bayarkan yuran konvo n jubah so janji dgn dia nk belanja napb sbg balasan..hampir 8 bulan jgk la baru nk belanja..hahaha..*lupa* kui3

















cikti..nasi ayam MADU *aku sensitip bab madu neh..haha*


















mine..nasi ayam dot mai





















minuman pilihan kuh buat ms skrg..haha

















both of us~
--

--

--

--

--
















last month gi dgn Paan n Kirin *paan belanja*
















last year gi dgn wadud n azz *msg2 belanja diri sendiri*

kesimpulan nya...sedap sgt ke napb ni? hahaha~ http://www.emocutez.com

Jangkaan Meleset.. ^_^

post b4 ni aku ada mention yg aku dh xda perasaan nk bersosial time cny ni tp jangkaan tu meleset sama sekali bila aktviti bersosial yesterday sgt fun n betul2 enjoy bersama kawan2..aktiviti 1st makan nasi ayam periuk besar dgn cikti then aktiviti bermain boling *aku tetap kalah* haha..then layan rojak tonggek and last skali lepak jusco sambil makan buah
berangan cikti belanja n big apple azz belanja..nnt nk update setiap aktiviti tuh..apa2 pun Selamat Tahun Baru Cina!!! azam tahun baru?





















my beloved niece~
the one n only Nur Aryssa Qaisara

Friday, February 12, 2010

@@~~CNY~~@@

cny..cny..cny..b4 ni semua org teruja dgn cuti cny..semua sebuk2 n excited nk balik ke kmpg masing2 ms cuti cny..termasuk la aku sendiri sgt tertunggu2 cuti cny sbb nk jumpa kawan2 sume tp dgn apa yg dh jd dua 3 hari ni mood aku untuk bersosial hilang begitu sj.http://www.emocutez.com.byk sgt benda yg di pk kan..dari tentang si polan..tentang si polan..tentang itu..tentang ini..tentang dia..haishhh..mcm2 la..huhu..skrg aku dh x kisah tentang cny ni...now im waiting the time after cny!!! http://www.emocutez.com
*waiting for s0me0ne?* gagagaga~~~ http://www.emocutez.com

Maaf?? maaf.. maaf!!!

tiba2 terpk plak..maaf..adakah maaf tu sesuatu perkataan yg diungkapkan atas dasar keihklasan atau pon sekadar perisa utk men'cool'kan keadaan? persoalan tu timbul bila permintaan maaf kawan aku yg sorang ni telah diklasifikasikan sbg hanya PERISA utk meredakan keadaan oleh seseorang..maybe betul jgk..mungkin maaf tu dh jd mcm adat kita..mcm hari raya..bila tiba hari raya semua org salam2 n then cakap 'maaf..bla bla bla..' masa tu mebi x semua org ikhlas ungkap kan maaf tp hanya ikut org lain sbb dh menjadi adat kita bila time raya ja salam2 peluk2 then mesti cakap maaf...tp ada jgk yg betul2 ikhlas utk meminta maaf..tp syg skali..keihklasan adalah sesuatu yg kita x dpt tgk so kita x dpt nk buktikan setiap keikhlasan kita tu..so terpulang pd individu utk menilai status maaf itu samada ikhlas atau just sbg perisa je..x mintak maaf susah..mintak maaf pon susah..gagagaga~

katakbiru tHe LaGend ~

katakbiru? nape mesti biru? x hijau ke..merah ke..oren ke..or kaler2 yg lain..hehehe..bila org nmpk je katakbiru mesti tanya nape katakbiru? actually katakbiru ni nickname aku masa zaman chating dkt mirc dulu..masa tu bole dikatakan katakbiru ni antara nickname yg agak femes la (femes ke? hahaha..) dlm #smktbm..hehe..antara nickname lain yg aku ingat xinzery..tyco..blizzard cloko.. desolator ..oceanlyzer..baboonpah...mafids (suka bikin panas ni..hehehe)..tokancasko (x ingat ejaan yg betul).. Oggy.. dnimreveN..rocky_maivia..hellstrom..n lain2..*terkenang2 kejap* http://www.emocutez.com hihihi~ katakbiru ni asalnya email sorang kakak senior aku merangkap clasmate pada abg aku so 1st time aku tgk email dia aku dh jatuh cinta http://www.emocutez.com katakbiru_muda@ **** (x ingat dah) so tanpa buang masa aku pon mintak la permision kat akak tu nk guna nick tu..beliau pon bebesar hati bg aku guna..tqvm akak miza..*hug n kiss* heee~.. so wujud la katakbiru dlm dunia irc pd ms tu n sampai skrg aku still guna nickname ni..ramai yg lebih kenal aku dgn nama katakbiru berbanding dgn nama aku sendiri (yaka yah??? hahaha~) n sampai aku masuk ukm pon aku still bawa katakbiru bersama..huhu..so stat dri nick jer aku mula dpt adiah2 yg berunsurkan katak..mostly teddy bear katak..kad raya katak pon ada,,keychain katak..box katak..katak handmade pon ada..mcm2 lah..mmg byk koleksi katak2 aku.. n aku pon sgt teruja bila tgk apa2 benda yg berunsurkan katak..begitulah ceritanya disebalik katakbiru..ekekeke..btw aku sgt geli bile tgk katak yg real okeeeee~..sama geli bila tgk ulor..huhuhu..euwwwww~meremang bulu roma den..

katakbiru~
~tHe bEst frOg iN tHe wOrLd~

Thursday, February 11, 2010

WeLc0me~

yeeyyyy.. http://www.emocutez.comfinally berjaya jgk aku menghasilkan sebuah blog setelah sekian lama memendam rasa ingin berblog tp disebabkan blum bersedia dari segi mental n fizikal (taip MALAS kan senang http://www.emocutez.com) hasrat berbloging pon tertangguh..huhu~ tp atas sokongan y padu dari cik masterji kita ctzawiyah maka terhasillah blog kuh ini..beliau sgt teruja dgn kehadiran blog aku ni sbb bole sama2 membesarkan our new born baby..fyi cik masterji kita ni pon baru je mula berbloging..hee~~http://www.emocutez.com