Friday, February 12, 2010

Maaf?? maaf.. maaf!!!

tiba2 terpk plak..maaf..adakah maaf tu sesuatu perkataan yg diungkapkan atas dasar keihklasan atau pon sekadar perisa utk men'cool'kan keadaan? persoalan tu timbul bila permintaan maaf kawan aku yg sorang ni telah diklasifikasikan sbg hanya PERISA utk meredakan keadaan oleh seseorang..maybe betul jgk..mungkin maaf tu dh jd mcm adat kita..mcm hari raya..bila tiba hari raya semua org salam2 n then cakap 'maaf..bla bla bla..' masa tu mebi x semua org ikhlas ungkap kan maaf tp hanya ikut org lain sbb dh menjadi adat kita bila time raya ja salam2 peluk2 then mesti cakap maaf...tp ada jgk yg betul2 ikhlas utk meminta maaf..tp syg skali..keihklasan adalah sesuatu yg kita x dpt tgk so kita x dpt nk buktikan setiap keikhlasan kita tu..so terpulang pd individu utk menilai status maaf itu samada ikhlas atau just sbg perisa je..x mintak maaf susah..mintak maaf pon susah..gagagaga~

No comments:

Post a Comment