Tuesday, November 30, 2010

Tak Letih ke...

tak letih ke bila semua benda kamu tahu..
bila saya cakap bab ni, kamu tahu..
bila saya cakap bab tu, kamu tahu..
bila saya cakap bab ini, kamu tahu jugak..
bila saya cakap bab itu, pon kamu tahu jugak..
x letih ke wahai

CIK SERBA TAHU???


*kdg2 bukan betul pon apa yg kamu tahu tu n kdg2 kamu x tahu pon tp still nak buat macam tahu*

p/s: bkn ditujukan utk bos saya okie :D

Monday, November 29, 2010

[Braces] 28 November 2010

arini bangun tido pukul 12 tghari..huhu
selesai mengcover tidur2 yg x cukup sepanjang minggu ni..
bgn tido layan melodi n lunch bihun goreng smlm..
after lunch hujan turun dgn lebat nya..
yg ajaib nya masa cuaca sejuk2 tu aku x tido pon..
dgn penuh rajinnya aku mengemas bilik yg mcm tongkang pecah itu


kemas



kemas



kemas



kemas



hingga ke lewat petang



utk dinner kami dinner kat kedai jek

nasi goreng+sate+laici kang


balik iron baju utk 3 hari then krohh krohhh!~!

[Braces] 27 November 2010

arini sgt busy..
poie ke Balik Pulau bersama bonda..
abg buat event makan2 sikit utk besday anak dia..
tukang masak nya bonda..
tukang kalutnya aku..

pukul 9.45pm berangkat pulang..sampai di kulim jam 10.38pm
*rasa sekejap gila dh sampai..sbb naik Mitsubishi Lancer kot*






sampai rumah terus krohhh krohh krohhh!!~
siap pesan kat bonda :

" esok yah nk bangun lambat k"



nota kaki : baju oren tu tok besan Dato' E n Bonda



[Braces] 26 November 2010

menu utk makan malam arini sepatutnya sebijik burger ayam special yang dijual di Che Mat Corner berhampiran simpang bukit kat bwah taman ni (umah aku atas bukit okie)..lalu enjin turbo kancil ku pon dihidupkan dan gear 1 telah dimasukkan...tiba2 henpon sony ericsson k750i aku berbunyi..no tertera di skrin : Abah~

Dato' E : Kakak ada kat mana? rumah ka?

aku : ya tp dlm keta ni nak kuaq beli makan sat

Dato' E : call abah balik (menunjukkan kredit dia x byk la tu)


beberapa saat kemudian

.


.


aku : hello..haa ya

Dato' E : kakak tolong pi beli managerial book sat..buku yg related dgn managerial.. encik zainal baru call gtau kata pengarah jabatan kebajikan masyarakat tu nk buku as adiah..

aku : bla bla bla

Dato' E : bla bla bla


sepantas kilat aku pon bersiap dressing dgn penuh gojesnya menuju ke Giant bersama bonda..nasib baik Giant Kulim ada bookstore. kalau tidak jenuh aku kena poie sampai ke Jusco/Pasific..kulim ari jumaat kan byk kedai tutup....




ini buku nya..kira okie la tu managerial dgn leadership kan ala2 adik beradik gitu..lgpon buku ni ja yg lebih skit harganya dari bajet yg diperuntukkan oleh Dato' E..
misi telah berjaya!!!
waktu utk poie cari makan pulak :D




carrot susu


koeteow tomyam



okie siap dibalut n ada reben2 lagi

misi cari buku selesai


-sekian-




Terima Kasih..

kalau kita nk orang menghargai kita, kita pon kena la menghargai org lain..
salah satu cara utk menghargai adalah dengan mengucapkan :

T.E.R.I.M.A K.A.S.I.H



-sekian-

Thursday, November 25, 2010

[Braces 25 November 2010]

arini x sangka btul dpt delivery breakfast..
pagi td FJ mai anta Bihun Goreng plus Air Milo kat ofis..suka.suka.suka
Bonda yg masak..FJ tukang anta ja..
hari2 mcm ni mmg best la..

lunch makan nasi goreng...bonda masak jgk...


balik keja makan karipap sardin plak..sedap!

then trus sambung keja MNPA
*cari duit lebey..yaka?*









letihnya mencari duit utk sesuap nasi..
baru rasa apa yg ibu bapa kita rasa ms bekerja mencari rezeki utk kita..
huhuhu

[Braces 24 November 2010]



menu arini :


Breakfast :

:: Meeting ::



Lunch :

::Meeting::


*meeting apa pon tatau la..nk kena buat 5 paperwork utk apply loan..kena siap dlm masa 2 minggu..kdg2 rasa waste ja apa yg bos aku suh buat ni..paperwork..proposal sana sini...tp end produknya x nmpk pon..tlg jgn tnya aku keja company apa!*



Dinner :

::Nasi beriani Kambing + Cheesecupkek::
sempena celebrate besday Apiz yg hensem ala2 Amar dalam cerita Chinta tu



hensem kan? macam Amar...wink wink :D



yg gojes biru tu aku..hahaha
cameraman ni mmg suka amek gambaq meja kosong luas x sangga(bahasa org perlis)


p/s ada org tu x ikat rambut...mesti bajet cam Asmara la tue :D

[Braces 23 November 2010]



arini pulang ke Kulim tp b4 tu poie masjid india dlu borong tudung..
maleh nk bergambaq dh sbb hujan turun mencurah2 time tu



aku mmg perak buih tgk parking coin ni...maklomla x penah poie sogo naik kereta..

.


.


.
sampai umah pukul 2.30am..beberapa jam pas tu poie keja..
aku mmg berdedikasi pon

[Braces 22 November 2010]




airini off to Melaka




before poie..basuh Lori dulu
tgh tunggu lori siap dibasuh




Lori aka Giant..
silau2



poie sungai buloh dulu makan beriani kambing..
sedap.sedap.sedap wei



FJ feat nasi beriani




selamat datang




selamat datang




tutup ja pon..






unik nama taman ni..



yang ni lagi UNIK!!!



ini buah melaka...



FJ n SR



KAMI




suka t-shirt i come i see i enjoy ni....
kalau ada bf mesti dah beli utk bf :D




kedai asam pedas yg dikatakan femes di melaka..penah masuk jalan2 cari makan n kuar paper
total makan nasi kat sini MYR49.00 SHJ..hohoho



like.like.like



kincir air



nice pic..like.



nmpk kurus...i loike!
tau sbb baju kaler itam



sedap ais ni...satu cup MYR2.80 bole campur 2 flavor




bajet mcm sedap ja kuih buah melaka ni..
sekali makan nyiok/kelapa parut dia dah x sedap..bau masam2..ceit







gigi sgt sensitif n xtahan sakit so aku telan pain killer sebijik ms otw balik..huhu

*Dato' E x ikut kami poie kolumpoq n melaka sbb sebuk duk shoting drama Seribu Kali Cinta..HAHA
x best pon cita tu

[Braces 21 November 2010]

arini off to Kolumpoq...


gosok gigi tepi jalan kat hentian rehat sbb malas nk poie toilet yang jauh



buruk kan gambaq ni?
ada?
ada?
ada?
ada aku kesah? :D


Wednesday, November 24, 2010

Yang Banyak Itu Kerja

baru 2 hari cuti dah dapat kerja berlambak2 hari ni..
semua nk dalam masa 2 minggu..
xtahu nk buat yg mana satu...
semua farah..
farah
farah
farah
kerja apa yg bnyk pon tatau la...
nk kata kampeni besar xpun...
kampeni jual temberang ja..
huhu
nk transfer gambaq pon malas...
nk buat keja yg mana satu dlu ni????
serabut.serabut.serabut..
krohhh krohh krohhhh~~!!~~

:::Selamat UlangMinggu ke-3 Sayangku:::

yesterday cukup 3 minggu pakai braces..cepattttt nya masa berlalu..huhuhu
minggu depan dah nak kena jumpa dentist...skrg ni gigi sgt sensitif..xbole tersentuh sikit...ngiluuu ja rasa nya..huhuhu
mebi sbb gigi tgh bergerak masuk ke posisi masing2 kot..
huhuhu

Sunday, November 21, 2010

[Braces] 20 November 2010

menu hari ini :

lunch :


::NASI GORENG::
bukan nasi goreng semalam okie


dinner :

Sizzling mee
Tomyam
Pelam + Pulut

@Tesco Alma






tomyam ni kira supper kot sbb balik dri Tesco baru makan..








adik aku x abeh2 dgn shushi




ronda2 dalam tesco terjumpa bunga2 ni...bunga fondant utk letak atas kek or cupkek..
comel kan.kan.kan