Monday, February 21, 2011

.....same mistake......

kenapa manusia keep on making a same mistake? walaupun dah tahu penah buat silap tentang sesuatu tu tp still akan buat silap sekali lagi for the same mistake. tak boleh ke dah nampak-nampak gaya nye mcm salah, terus berhenti disitu. kenapa perlu teruskan lalu melakukan mistake yg sama.

lupa? adakah sbb lupa kata dah penah buat mistake tu then terbuat silap lg. mcm x logik.
ke sebab manusia ni lemah? x lari dari buat silap..tapi kenapa mesti silap yg sama? same mistake. 
asyik nk jadikan "manusia lemah" sebagai alasan. siki-sikit alasan itu, sikit-sikit alasan itu. kamon lah.

dan tak perlu salahkan faktor-faktor lain apabila kita melakukan kesilapan yg sama. salahkan diri sendiri yg x tahu menilai sesuatu yg baik buruk dan rugi. kadang-kadang tahu benda tu buruk tapi tetap nak buat jugak. 
so?



nota kaki : iye, aku baru je make a same mistake, kesilapan yg sama yg entah keberapa kali nya.
T_T


No comments:

Post a Comment