Wednesday, January 19, 2011

[Re-Post] Kesempurnaan Itu Tiada...

kenapa manusia terutamanya orang2 disekeliling kita selalu je share benda2 yg best2 je ttg diri mereka..yg baik2 je ttg diri mereka..yg nmpk sempurna2 je ttg diri mereka...sampai akan terdetik dihati kita "kan bagus kalau aku jd cam si polan..si polan..si polan dan si polan..." tp ada ka org yg nk tunjuk kan keburukan/kekurangan diri sendiri? seolah2 membuka aib diri sendiri..xda kan??? kalau ada pon sgt jarang n cuma segelintir ja...

SO kenapa kita perlu terfikir :
"kan best jd cam dia ni..."
"untungnya jd cam budak tu..."
"bahagianya hidup dia..mcm xde masalah jew..."

tp hakikatnya mereka2 itu pon punya kekurangan/keburukan/kelemahan mereka tersendiri cuma kita ja yg xnmpk n xtahu sbb mereka x penah nk tonjolkan..thats mean kita dan mereka sama saja...punyai kelebihan dan kekurangan tetapi dari segi dan aspek yang berbeza!.


mood : motivasi untuk diri sendiri sbb kdg2 terdetik dihati..."kenapa hidup aku xsemudah org lain!"


my faveret quote :

" ku minta kepada Allah setangkai bunga segar,
Dia beri kaktus berduri..
ku minta rama rama,
Dia beri ulat berbulu..
ku sedih dan kecewa...
Namun kemudian kaktus itu berbunga,
indah sekali dan ulat itu bertukar menjadi rama2 yang cantik..
itulah jalan Allah, indah pada masanya..
Allah tidak memberi apa yang kita harapkan,
tp Allah memberi apa yang kita perlukan..
kadang2 kita sedih..kecewa..terluka..
tp jauh diatas sana DIA sedang mengatur yang terbaik utk kita.."


kesimpulannya : apa yg terjadi pd kita skrg adalah apa yg kita perlukan so bersyukurlah..sesungguhnya kesempurnaan itu tiada pada semua manusia kecuali pada PenciptaNya.. :D

No comments:

Post a Comment