Thursday, January 6, 2011

just be urself

serius aku suka baca blog brother ni aididmuaddib
bro ni sgt anti MLM.
blog dia pon semua cerita tentang kes2 MLM kat Malaysia ni yg suka sgt tipu2 org melayu.
aku pon anti MLM.
sbb x logik, duduk saja dah bole dapat duit.wtf?
kalau camtu malaysia ni dah ramai org kaya tp? pikir sendiri ahh.
ok.ok.ok. actually bkn nk cita sal MLM ni.
tp nk cita tentang gaya bro ni berblogging.
bro ni mmg jenis suka maki2. cakap kasar2 dalam blog dia tp dia x penah amek kisah pon even ramai followers dia suh be more polite.
awal2 lagi dia dah bgtau yg dia mmg macam tu.
dia tulis dari apa yg dia rasa, dia tulis sbb nk luahkan apa yg ada dalam hati dia.
tp x bermakna dia terlalu mengikut emosi (bg aku lah).
dia cuma nk lepaskan 'benda' tu.
supaya dia rasa lega (aku rasa lah).

sama jgk mcm aku.
apa yg aku taip kat blog aku ni apa yg aku rasa n apa yg aku nk luahkan.
dah nama pon blog aku, mesti la cita sal aku kan. xpon suka ati aku lah nk cita sal apa pon.
aku serius shit x suka org yg suka komplen2 apa yg patut aku cita kat blog ni n apa yg x patut.
hello. aku pon x penah komplen2 kat blogger mana2 jgn cita pasal ni, jgn cita pasal tu.
so?
so lantak aku la nk cita sal apa pon.
kalau x suka, xyah baca.kalau nk baca, xyah byk komplen ok.


kesimpulannya : kami (aku n bro aidid) x hipokrit. kami just be ourself.
kami tulis berdasarkan diri kami. bukan sbb nk tarik followers ka apa, nk tulis ayat manis2, sopan santun etc etc. kalau rasa nk maki sbb tgh marah, maki je lah.
buat apa nk hipokrit2 dlm blog sendiri, padahal in real life engkau tetap maki2 jgk kan time tgh marah or stress?




2 comments:

  1. haha... memang speechless la ngan si aididmuaddib... agak agak kalo bagi member mLm baca blog aididmuaddib sentap tak depa... haha

    ReplyDelete
  2. kalau depa mai nk suh join mlm bg ja url si aidid tu..terbaik habaq hang! :D

    ReplyDelete