Monday, January 10, 2011

-ligating module-

hari ni cikFarah half day sbb poie klnik masukkan semula benda alah yg terkeluar tu.
rupa2nya nama benda alah tu ialah Ligating Module.
confirm. dentist yg sebut module2.
balik rumah cikFarah search la mende module2 ni.
heeee.

inilah Ligating Module tu.

pasang benda alah ni sekejap je.
b4 pasang module tu dentist ada mcm gerudi gigi cikFarah sikit.
wahhh gerudi gitu. hahaha (dah aku rasa mcm kena gerudi, aku pon taip gerudi lah)
mebi sbb bracket tu dah longgar dari gigi kot.
so dentist gerudi lah sikit nk tampal semula bracket kat gigi.
alaa....mcm mana tah nk cita. x reti la.
then dah selesai bab bracket, baru pasang benda alah ni,
letak dawai sikit, pusing2 kasi ketat skit then pup! (besi tu kena potong dgn cutter)
selesai semua, apa lagi, darah keluar la.....
tp sikit ja darah nya.
cikFarah pon xtau sbb apa berdarah.
jgn tnya okie.



ni lah Ligating Module. benda ni la yg Besian (pemakai braces) sebuk2 nk tukar kaler nya setiap kali appointment dgn dentist.

next entry nk cita sal archwire, band, bracket, chain, elastic, mouthguard, retainer, etc, etc,etc, etc.




-cikFarah-



nota kaki : kat klinik ni tiada extra caj utk pemasangan semula ligating module ni.
:D




No comments:

Post a Comment