Wednesday, January 19, 2011

.....Memory Of Barn Buddy.....

pejam celik, pejam celik, dah almost 2 years cikFarah main game Barn Buddy kat FB ni.
heeeeee
;p

teringat masa mula2 main dulu, cikFarah antara yg terlambat join main benda alah ni. masa tu kawan2 kat fb sume dah start main dah. cikFarah ingat lagi encikAmilFarid yg ajar cikFarah camne nak main game ni mula2 dulu. heeee :D

then masing2 berebut la nak duduk level atas sekali. dulu main game ni best sbb bole curi2 tanaman kwn2. so kalau lagi bape minit nk harvest masing2 dah standby kat farm yg nak dicuri tu. tuan tanah pon sebuk standby jgk, nak harvest cepat2 supaya x kena curi. haha (seronoknya masa ni)
tp yg byk BB credit tu bole la beli anjing untuk jaga farm. kalau kita curi, anjing tu akan gigit kita n tolak coins lah.

lg satu kalau nk naik level cepat kena kumpul EXP byk2. masa ni kena pakat dgn geng lah. suh geng letak weeds n bugs kat farm kita then bila kita removed weeds n bugs dpt lah EXP.
(lebih kurang main tipu jgk lah..hee)
tp ada limit jgk bape kali leh letak weeds n bugs.


time expand tanah pon best jgk. sape yg dah kaya tu cepat la dpt expand farm sbb masa tu nak expand farm mmg mahal giler. 
masa ni kalau keluar lepak2 dgn member sume mesti sembang pasal beli tanah juta2.
orang keliling dgr pelik jer.
*wah, budak2 ni bisnes sakan, beli tanah juta2 tu..*
hahaha! seronok + lawak sungguh memory ni.


lepas satu ketika tu, barn buddy ada buat perubahan sikit dgn game ni then dah ramai yg dah malas nk main. masa ni kita kena add semula kwn2 yg main BB utk jd neighbor kita, kira x otomatik jd neyber lah.
start tu bermula lah zaman kejatuhan BB..ramai kawan2 cikFarah yg dah x main.   

sekarang pon dah xde apa yg menarik. semua dah habes expand. semua dah beli. duit banyak tapi x tahu nak buat apa. cuma main jgk lah sampai bosan.
heeee


meraikan LeveL 230!







skrg main utk penuhkan achievement ni jek.



masih x jual2 lagi.
kaya kan?



cikFarah start main 1Jun2009
:)


rank #1 




sekarang BB credit dah bole beli guna phone. 
tp cikFarah x penah pon la beli2 credit ni.
motif sgt!



nota kaki : current level = 231
:D

No comments:

Post a Comment