Tuesday, January 18, 2011

Powerchain Saya Sudah Luntur Warna nya.

actually dah lama nk update tentang luntur kaler ni. tp xda la lama sgt. dlm last week. tp encik mood xda. poie mana tah, malas nk cari.
alkisahnya powerchain cikFarah dah luntur kaler. x caya tgk gambar ni. ada perbezaan kan?
huuuuu.
ok jgn confuse antara powerchain dgn ligating module. kalau ter confuse jgk bole refer balik kat sini 




perubahan ni jd dalam masa satu- dua minggu lepas jumpa dentist aritu.

sebab nya :

1. faktor quality 
mungkin quality getah powerchain yang digunakan  kurang baik kot.

2.faktor pemakanan.
ada yang kata kalau kerap makan gulai/kari/masak lemak/etc/etc akan menyumbang ke arah luntur nya kaler ni.

3. faktor warna.
ada yg kata sebenarnya warna ni akan luntur x kira pakai warna apa pon.
pemilihan warna lite-lite akan lebih terserlah kelunturannya sbb dia kurang terangkan.
so kalau pakai yg kaler terang, bila luntur x nampak sgt.


*faktor-faktor di atas bukan lah pendapat rasmi dari para Dentist. cuma pendapat tidak rasmi dari kami para Besian. hikhikhik ;p


cikFarah rasa faktor warna tu kurang setuju lah. sbb aritu ms pakai kaler biruturquoise pon lite-lite jgk kaler nya. tp x nampak mcm luntur pon.
xpelah. x jejaskan proses pergerakan gigi pon. 
heeee. saja nak share experience.




nota kaki : semalam kali ke 3 cikFarah jd tugu negara.
:D 




No comments:

Post a Comment