Wednesday, December 29, 2010

Paip Pecah or Paip Bocor?

mana satu yang betul?
paip pecah atau paip bocor?
x kisah la yg mana pon janji kita semua paham akan keadaan paip tu camna tatkala ia pecah/bocor.

kalau nampak paip pecah/bocor, apa tindakan kamu semua ?

A. buat-buat x nampak
B. Buat x tahu jek
C. tgk jek
D. semua diatas.


jawapan cik Farah ialah D
hakhakhak

tp bila tgk paip tu dah berhari2 mengalirkan air tanpa henti terus wujud kesedaran sivik jauh disudut hati ini.
Uncle kedai tu pon buat taktau ja padahal paip tu depan premis dia.
huh!


so td sampai2 ofis, park kereta lalu menuju ke paip berkenaan.
ok amek pic dulu (nnt bole letak dalam blog..haha!)


memandangkan ianya paip/pili bomba so cik Farah x sure samada nk report kat SADA or Bomba.
tp bila ikut pemikiran secara logik mestilah report kat SADA.
xpe. apa2 pon naik ofis dulu then nnt kita call SADA.




 dah on pc, duduk2, rilek2, buka Barn Buddy, marah2 ustaz sbb tgk cita BLUE tp x close dan sebagainya,
baru la Google tentang Syarikat Air Darul Aman (SADA).
bajet nk cari Careline ke, Hotline ke, Customer Service je ke.
tp tgk2 rupanya ada E-Aduan.
wah!! canggih!! mmg KEDAH MAJU 2010 lah.




 so ape lagi. isi jelah.
- tu bukan alamat rumah cik Farah ye. kalau nk send hadiah2 ke bunga2 ke bole es em es i, nnt i bg address k-



okie.
Terima Kasih



so ingatlah kawan2 bahawasanya
setiap titisan air amat berharga.




ala cik Farah, poyo ja hang kan, buat aduan pon nak update kat blog.
cis.
biarlah.
at least sama2 memberi kesedaran sivik kepada semua dan kepada diri sendiri.



nota kaki : sayangilah bumi kita. muah muah
:D

No comments:

Post a Comment