Tuesday, December 21, 2010

Ada Kau Kesah?

post kali ni nak tinggalkan cik Farah sekejap.


skrg ni kan aku rasa dah malas nk ambil berat pasai org.
yelahh..
aku je terhegeh2 amek berat pasai mereka tp mereka??
aku je selalu menadah mata utk membaca luahan2 hati mereka?
luahan2 hati aku ada mereka kisah?
aku je selalu bg nasihat tu..nasihat ni time mereka bermasalah.
time aku bermasalah? jgn kata bg nasihat,layan pon gitu2 je.
mcm xnak amek tahu!!!
ok fine.
mebi aku yg terlalu baik sgt kot.
dah letih jadi baik.
dah letih mengorbankan diri sendiri utk menjaga hati org lain.
org lain?
ada kau kesah?
xde kan?
kalau mereka bermasalah or tengah tekanan aku x penah x layan.
aku layan kan je sampai mereka cool balik.
kalau time mereka tekanan, send sms panjang lebar pot pet pot pet.
aku reply jgk panjang2.
kalau time aku tekanan n sms panjang2?
mereka reply gitu2 je.
x membantu langsung.
reply sekadar syarat agaknya.
rasa x dihargai langsung!
rasanya mereka x sedar kot yg perbuatan mereka hurts org lain.
mebi mereka spesis yang xda perasaan.
just pikirkan perasaan sendiri je.
time ada masalah/tekanan mereka cari org utk luahankan/release.
bila org plak bermasalah, mereka seolah2 xmahu di drag sekali ke dalam masalah tersebut.
senang cita. mereka malas nak amek kesah la.
mereka malas nk pikir tentang masalah org.
mereka malas nk pkir nasihat apa nak bg.

kau punya masalah, kau punya lah!
aku punya masalah, aku dan kau punya lah!

mebi mereka fikir mcm di atas kot.
ape2 je lah.
ada kau kesah?
x kot!


you know who are you rite?
btw Terima Kasih


sekian luahan hati utk malam ni.
-Peace-
:D



1 comment: