Tuesday, May 17, 2011

Pink vs Turquoise vs Blue vs Purple

aku heran pelik keliru la dengan blogspot ni..last week aku dah update tentang braces yg dah cukup 6 bulan tp tengok2 entry nya xda pulak..isk isk isk isk..so skrng aku dah maleh nak mengarang semula so aku just letak gambar je lah..bulan ke enam ni aku pakai ligating module kaler pink turquoise blue n purple. 
ok sekian
bye






5 comments:

  1. salam, eh hang orang kulim ke?
    hihi, actually ak dok google2 pasal braces ni sbb cadang nak buat jugak.

    so alang2 dah jumpa org yg tepat ni, nak tnya2.
    hg buat kat mana? kulim ke? mahal dak, org kata boleh byr installment eh..

    hope boleh la share eh, sbb mmg dok cari2 tmpat mana yg bagus nk buat braces ni..
    cecite2.. tq! :)

    ReplyDelete
  2. wsalam cik lily,
    ya saya stay kulim tp orang penang so saya buat braces kat permatang pauh..area2 kulim ni aritu carik2 x jumpa plak klinik yg bole buat installment..so saya buat kat klinik orthodontik Dr. Hani kat area Taman Pauh Indah, permatang pauh..ala x jauh tera mana pon kan..around half an hour ja nak pi sana..

    mahal tu mmg mahal la..rm3500 x termasuk cabut gigi,acuan n retainer..tp bole buat installment..bayaq deposit rm1000 then tiap2 bulan kena bayaq rm200..masa mula2 pi buat acuan n cabut gigi kena bayaq rm350..

    tiap2 bulan kena pi mothly check up then bayaq la rm200 masa check up tu...kalau nk yang lgi mahai pon ada..lagi mahai lagi kurang sakit nya tp yg mahai tu ceramic so x boleh tukar kaler2 getah mcm saya duk tukar selalu neh..

    kalau ada apa2 lagi nak tanya silakan..hope dpt membantu..sorry lambat reply.. :)

    ReplyDelete
  3. salam....ley x bg no fon klinik dr hani tuh?

    ReplyDelete
  4. great information! :) really helpful!

    ReplyDelete
  5. first step kena call buat appoinment dlu ke atau terus gi ckap nk pkai braces then dia x-ray terus?

    ReplyDelete